Biryani cu miel

de Satisfyyourcravings in Oaie, 27 Aug 2015 | 4468 vizualizari

 

Biryani este un preparat pe baza de orez cu legume si/ sau carne si condimente, originar din subcontinentul indian.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame orez gatit
  • 1 ceapa
  • 6 catei de usturoi, tocati
  • ulei de masline
  • o bucata mare de ghimbir, tocata
  • 1 chili, tocat
  • 2 linguri pudra de curry
  • 1 lingura de faina
  • 500 ml supa de pui sau legume
  • 2 linguri de chutney de mango
  • putin vin rosu
  • 250 de grame de carne de miel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biryani cu miel:

Carnea de miel se taie cuburi si se prajeste pe toate partile, in putin ulei, pana capata o culoare bruna. Se scoate pe o farfurie. 

In putin ulei de masline se prajeste ceapa tocata marunt, impreuna cu ghimbirul, chili si usturoiul timp de 8-10 minute. 

Se adauga pudra de curry si se amesteca timp de 1 minut. Se adauga faina si se amesteca timp de 2 minute. 

Se adauga treptat supa si se lasa la fiert timp de 20 de minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase.

Se adauga chutney de mango, vinul si carnea de miel.

Se amesteca pentru omogenizare. 

Se curge compozitia printr-o sita pastrand sosul. 

Intr-o tava mica, se aseaza un strat de orez fiert, apoi compozitia obtinuta anterior. Deasupra se aseaza restul de orez si se acopera cu foile de aluminiu. 

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade unde va ramane pentru 30 de minute. 

Se serveste biryani cu sosul pastrat anterior si iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biryani cu miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel cu miere