Am rasfoit paginile culinare in cautarea unei retete bune de biscotti si intr-un final m-am oprit la reteta Mihai.
Tare buni au iesit.
Acum ..voi ii taiati cat de subtiri si crocanti doriti, eu nu i-am vrut prea tari, sa le placa si puilor.
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana ce nu se mai simt cristalele si amestecul isi dubleaza volumul.
Se adauga estenta.
Ciocolata se topeste impreuna cu untul, la foc mic. Se adauga cacaua si se lasa sa se racoreasca dupa care se adauga in fir subtire peste amestecul de oua si se mixeaza.
Renuntam la mixer si inlocuim cu o lingura de lemn adaugand faina amestecata cu praful de copt si amestecand usor pana la omogenizare. Adaugam 5 linguri de lapte doar daca este cazul - eu am avut nuca macinata si a trebuit adaugat dar daca aveti nuca doar bucati nu cred ca trebuie.
Se da amestecul la frigider pentru cel putin 30 min.
Se scoate pe masa de lucru infainata, se formeaza din compozitie trei suluri care se aseaza , cu loc suficient intre ele, intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.
Se introduc in cuptorul preincalzit, si se coc la 180 grade timp de 25 minute.
Se scoate tava si cu un cutit ascutit se taie sulurile felii si se reintroduc la cuptor pentru 10 minute.
Minunate cu laptic sau dimineata la cafea!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro