Biscotti cu ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 26 Ian 2011 | 2694 vizualizari

 

Am rasfoit paginile culinare in cautarea unei retete bune de biscotti si intr-un final m-am oprit la reteta Mihai.
Tare buni au iesit.
Acum ..voi ii taiati cat de subtiri si crocanti doriti, eu nu i-am vrut prea tari, sa le placa si puilor.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • 150 gr nuca (a mea a fost amestecata macinata+bucati)
  • doua cani faina
  • doua oua
  • o lingurita praf copt
  • 30 gr unt
  • o lingurita esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscotti cu ciocolata:

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana ce nu se mai simt cristalele si amestecul isi dubleaza volumul.
Se adauga estenta.
Ciocolata se topeste impreuna cu untul, la foc mic. Se adauga cacaua si se lasa sa se racoreasca dupa care se adauga in fir subtire peste amestecul de oua si se mixeaza.
Renuntam la mixer si inlocuim cu o lingura de lemn adaugand faina amestecata cu praful de copt si amestecand usor pana la omogenizare. Adaugam 5 linguri de lapte doar daca este cazul - eu am avut nuca macinata si a trebuit adaugat dar daca aveti nuca doar bucati nu cred ca trebuie.

Se da amestecul la frigider pentru cel putin 30 min.
Se scoate pe masa de lucru infainata, se formeaza din compozitie trei suluri care se aseaza , cu loc suficient intre ele, intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.
Se introduc in cuptorul preincalzit, si se coc la 180 grade timp de 25 minute.
Se scoate tava si cu un cutit ascutit se taie sulurile felii si se reintroduc la cuptor pentru 10 minute.
Minunate cu laptic sau dimineata la cafea!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscotti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Cris2711 1

28.01.2011, 17:55

Gaby plaaaaaceeeeeee

gaby_duceag 1

28.01.2011, 18:47

criiis

Adinacarla 1

02.02.2011, 14:28

deliciosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata