Tarta cu branza dulce si piersici

de ela in Prajituri, 22 Mai 2012 | 4997 vizualizari

 

din cauza ca sanatatea nu imi permite zahar,am folosit indulcitor,dar reteta la origini este cu zahar...nici nu se simte ca nu este zahar...am facut a doua oara prajitura cu indulcitor si chiar am fost multumita de gust

 

INGREDIENTE

  • PENTRU ALUAT:
  • 200gr faina
  • 50gr indulcitor pentru diabetici,DIAMANT(sau zahar pudra)
  • 1plic zahar vanilat bourb1lingura coaja rasa de lamaie
  • 14ogr unt moale(lasat la temperatura camerei cateva ore)
  • 2galbenusuri
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • 350gr branza dulce
  • 180gr branzica de casa COVALACT
  • 200gr indulcitor(sau zahar pudra)
  • 1pachet zahar vanilat(sau 2 daca vreti mai aromat)
  • 3oua
  • 1borcan de compot de piersici
  • PENTRU BEZEA:
  • 2albusuri
  • 80gr indulcitor(sau zahar pudra)
  • 1lingura zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza dulce si piersici:

Punem piersicile la scurs intr-o sita dupa ce le taiem felii mai groase.

Cernem faina,adaugam zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie rasa,untul taiat cat mai marunt,galbenusurile si framantam cu mainile trecute prin faina pana devine un aluat omogen si nu se mai prinde de maini.Invelim aluatul intr-o folir alimentara si dam la frigider 30minute.

Din aluat lasam o bucata mai mica ca sa modelam marginile vasului,iar restul il intindem si il punem pe fundul unei forme de tort de 25cm,il intepi cu o furculita si il coci in cuptor 20minute.Va iesi un blat mai crocant dar foarte fraged,daca il faci cu indulcitor.

Intre timp,amesteci branza cu zaharul,zaharul vanilat si ouale,omogenizezi bine.

Din aluatul ramas tapetezi vasul roata.Torni jumatate din umplutura peste blat,pui piersicile si apoi pui si restul de de crema.

Dai la cuptor pentru 110minute,la foc mic,daca ai pus indulcitor,daca nu lasi 40minute,la temp de 160grade.

Intre timp,bati albusurile cu un praf de sare,adaugi zaharul,zeama de lamaie si mixezi pana se topeste zaharul.Scoti tarta si intinzi bezeauadar nu o nivelezi foarte bine si mai dai la cuptor 30minute daca ai pus indulcitor sau 10minute daca ai folosit zahar.Lasi sa se raceasca bine inainte sa tai.

TIPS-URI

1

pentru ca am folosit indulcitor,timpul de preparare a fost triplu,aproape pentru ca focul trebuie sa fie la minim si totul se coace in mai mult timp

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

iry-gabriela 1

23.05.2012, 00:01

o felie as dori....

MIUTA 1

23.05.2012, 11:46

Foarte buna

Sim0na 1

23.05.2012, 21:59

O bunatate!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza, lamaie si bezea