Desert prajitura insiropata cu mere si frisca

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 23 Feb 2019 | 5113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 400 ml apa
  • Restul ingredientelor:
  • 1 kg mere curatate de coaja, cotor si seminte
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 500 ml frisca lichida indulcita
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura insiropata cu mere si frisca:

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina (treptat) si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se lasa apoi sa se raceasca.

Sirop:

Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca.

Pregatirea merelor si asamblarea prajiturii:

Merele curatate de coaja, cotor si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se calesc impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand scade zeama lasata de ele, apoi se adauga scortisoara. Se lasa sa se raceasca.

Se insiropeaza blatul si se pun merele peste el.

Se mixeaza frisca si se orneaza prajitura cu ea.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura insiropata cu mere si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Madalina