Prajitura cu pere

de ala_oancea in Prajituri, 4 Mai 2009 | 14381 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa. Se poate face si cu alte fructe din compot

 

INGREDIENTE

  • 2 borcane compot de pere
  • 8 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 16 linguri faina
  • 15 linguri zahar
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 1 budinca de ciocolata
  • 350 ml lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

Perele se aseaza in tava si se toarna peste ele zeama din compot, cat sa le acopere pe jumatate.

Cele 8 galbenusuri se amesteca bine cu 4 linguri de ulei, 6 linguri de zahar, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Cele 8 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar si 4 linguri de apa. Se amesteca cele doua compozitii si se adauga 16 linguri de faina si 1/2 praf de copt. Se imparte in doua, si intr-o jumatate se adauga cele 2 linguri de cacao. Se toarna compozitia alba peste pere, se niveleaza, iar apoi compozitia cu cacao.

Se introduce tava in cuptor si se coace aproximativ 25-30 de minute la 180C. Se scoate tava din cuptor, si se lasa vreo 5 minute sa se absoarba siropul de pere, iar apoi se intoarce prajitura pe o alta tava. Mie mi s-a parut putin cam umed blatul, asa ca am mai bagat prajitura intoarsa in cuptor pentru 10 minute.

Se prepara budinca si se toarna peste prajitura. Eu am avut budinca de ciocolata cu bucatele de portocala. Se lasa sa se raceasca, se taie patratele si se orneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Clatita nemteasca, usor de preparat, pufoasa si delicioasa

pe 08.09 la 14:22

Desert fin de ciocolata reteta de mousse fin si gustos

pe 08.09 la 10:09

Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa

pe 08.09 la 10:03

Reteta Zacusca de vinete, cum sa prepari zacusca traditionala, pas cu pas

pe 07.09 la 19:18

TOP
utilizatori

vasimur

2141 puncte

RODIMUR

1059 puncte

oanapl

1006 puncte

 Merisor

1000 puncte

mihaelar63

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf de toamna cu dovleac si pere