Tarta - clafoutis cu cirese

de Poliana in Prajituri, 17 Iun 2013 | 4175 vizualizari

 

Clafoutis, tarta, prajitura...sau cum ii mai spune lumea, este un desert fin de origine frantuzeasca. Se face usooor, extrem de usor iar rezultatul este foarte bun. Este usor crocant la exterios, cremos in interior...nu prea are baza si are fructe de sezon ;) Ce poate fi mai bun? Hmmm, poate doar ceva cu ciocolata...dar nu neaparat. Eu una ma declar foarte multumita de acest desert fin si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cirese
  • 300 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 60 gr unt
  • 110 gr zahar
  • 1 praf sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta - clafoutis cu cirese:

Incepem prin a spala bine ciresele si a le curata de samburi. Ouale le batem usor cu un praf de sare, adaugam zaharul si mai amestecam usor apoi adaugam faina si omogenizam. Laptele il adaugam treptat pentru a nu obtine cocoloase. Amestecam continuu pana la omogenizare. La final punem si untul topit si racit, si smantana. Vom obtine un aluat ca de clatite.


Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Ungem o tava de tarta mai maricica (26-28 cm) cu unt. Punem ciresele in tava iar peste ele turnam aluatul. Dam tarta la cuptor pentru 40 de minute. Dupa primele 20 de minute reducem focul la 180 de grade. Cu asta e gata deliciul nostru.



Lasam clafoutisul la racit in tava apoi il putem portiona dupa pofta. Va asigur ca e delicios si ca o singura portie nu va fi de ajuns. A doua zi este si mai bun, mai ales daca a stat la rece, deoarece va capata consistenta unei budinci.


Va servesc cu o felie, sau poate doua? :)


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta - clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Panacris 1

17.06.2013, 21:13

Poliana 1

18.06.2013, 14:05

Va multumesc mult mult de tot!!

Krystyan Trendy 1

17.11.2013, 10:32

minunata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata