Biscotti cu ness, ciocolata si nuci

de ala_oancea in Prajituri, 12 Mai 2009 | 10056 vizualizari

 

Crocanti si aromati, perfecti langa o cana de cafea sau lapte.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 100 gr ciocolata
  • 150 gr nuci prajite
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ness
  • 1 lingurita bicarbonat
  • esenta de vanilie
  • putina sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscotti cu ness, ciocolata si nuci:

Se pun toate ingredientele uscate intr-un bol. Ciocolata se taie bucatele si nucile se toaca grosolan. Se adauga cele 3 oua si esenta de vanilie si se framanta bine, sa se incorporeze toata faina. Aluatul trebuie sa fie tare si lipicios. Se imparte aluatul in doua, iar cu mainile umede se formeaza doua suluri. Se aseaza in tava pe hartie de copt, la distanta unul de altul si se taseaza putin. Se coc aproximativ 30 de minute, pana se intaresc deasupra. Se scot din cuptor, se lasa 10 minute sa se raceasca putin, apoi se taie felii cu grosime de 2 cm. Se aseaza feliile in tava si se coc 15 minute, apoi se intorc pe partea cealalta si se mai coc 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscotti cu ness, ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Flori 1

14.05.2009, 13:50

Sa stii ca am descoperit ca am o punga cu alune, culese de la munte, anul trecut. Am decis sa inlocuiesc nucile cu alune, sa vedem rezultatul.

ala_oancea 1

14.05.2009, 21:09

Astept sa-mi spui cum ti-au iesit si daca ti-au placut.

epurasha2bb 1

05.03.2010, 18:40

mamaaaa, cum oi fi ratat reteta asta??/ la favorite cu ea! super!ma si vad rontaind in fata televizorului cu canuta de lapte cu cacao...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit Budapesta