Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca

de FeliCris in Prajituri, 30 Noi 2013 | 4068 vizualizari

 

Este prajitura preferata a fetei mele, perfecta pentru orice masa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat: 
  • 6 albusuri
  • 200gr zahar tos 
  • 4 linguri nuca macinata/pisata marunt 
  • 2 linguri faina 
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema: 
  • 6 galbenusuri 
  • 12 linguri zahar 
  • 1 pachet margarina rama - 250g 
  • 200gr nuca pisata grosier 
  • 2 linguri apa + 400 gr ciocolata alba de menaj + 2 lg ulei
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca:

Pe abur se topeste ciocolata cu uleiul pana capata consistenta unei smantani. Este primul pas care se face.


Mod de preparare blat:


Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, se bat pana se intaresc din nou, se adauga nuca, faina si praful de copt.Blatul se pune in tava tapetata cu hartie de copt ( ptr aceasta cantitate eu folosesc tot timpul tava cu dimensiunile de 330x300mm). Se da la cuptorul incins maxim 20min, primele 5 min cu foc tare apoi se aduce la foc potrivit.


Mod de preparare crema:


Galbenusurile se freaca spuma cu 5 linguri de zahar. Separat intr-o cratita se pun 7 linguri de zahar cu 2 linguri de apa la caramelizat. In momentul in care devine maroniu deschis, se adauga pachetul de Rama si cu telul se amesteca pana la omogenizare. Se ia de pe foc, se adauga cu o miscare rapida galbenusurile frecate, se amesteca bine si imediat se adauga nuca pisata. Se pune iarasi la foc amestecand continuu pana crema este bine legata si de culoare maronie.


Asamblare:


Peste prajitura scoasa din cuptor (fierbinte) se pune jumatate din ciocolata alba topita, se intinde uniform pe tot blatul, se pune crema caramel (care se lasa sa se raceasca putin inainte de asamblare) se intinde uniform pe tot blatul, apoi se pune cealalta jumatate de ciocolata alba topita si se intinde. Se da la rece cateva ore.

 

TIPS-URI

1

se taie cu un cutit foarte bine ascutit

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Anett 1

01.12.2013, 09:38

ce bunatate!

Rocsi 1

01.12.2013, 11:25

Bine ai venit

laura_n 1

01.12.2013, 11:33

bun venit!
imi place prajitura,in special crema! am bagat-o la seif

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Brilias