Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca

de FeliCris in Prajituri, 30 Noi 2013 | 3654 vizualizari

 

Este prajitura preferata a fetei mele, perfecta pentru orice masa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat: 
  • 6 albusuri
  • 200gr zahar tos 
  • 4 linguri nuca macinata/pisata marunt 
  • 2 linguri faina 
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema: 
  • 6 galbenusuri 
  • 12 linguri zahar 
  • 1 pachet margarina rama - 250g 
  • 200gr nuca pisata grosier 
  • 2 linguri apa + 400 gr ciocolata alba de menaj + 2 lg ulei
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca:

Pe abur se topeste ciocolata cu uleiul pana capata consistenta unei smantani. Este primul pas care se face.


Mod de preparare blat:


Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, se bat pana se intaresc din nou, se adauga nuca, faina si praful de copt.Blatul se pune in tava tapetata cu hartie de copt ( ptr aceasta cantitate eu folosesc tot timpul tava cu dimensiunile de 330x300mm). Se da la cuptorul incins maxim 20min, primele 5 min cu foc tare apoi se aduce la foc potrivit.


Mod de preparare crema:


Galbenusurile se freaca spuma cu 5 linguri de zahar. Separat intr-o cratita se pun 7 linguri de zahar cu 2 linguri de apa la caramelizat. In momentul in care devine maroniu deschis, se adauga pachetul de Rama si cu telul se amesteca pana la omogenizare. Se ia de pe foc, se adauga cu o miscare rapida galbenusurile frecate, se amesteca bine si imediat se adauga nuca pisata. Se pune iarasi la foc amestecand continuu pana crema este bine legata si de culoare maronie.


Asamblare:


Peste prajitura scoasa din cuptor (fierbinte) se pune jumatate din ciocolata alba topita, se intinde uniform pe tot blatul, se pune crema caramel (care se lasa sa se raceasca putin inainte de asamblare) se intinde uniform pe tot blatul, apoi se pune cealalta jumatate de ciocolata alba topita si se intinde. Se da la rece cateva ore.

 

TIPS-URI

1

se taie cu un cutit foarte bine ascutit

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Oana, cu crema caramel si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Anett 1

01.12.2013, 09:38

ce bunatate!

Rocsi 1

01.12.2013, 11:25

Bine ai venit

laura_n 1

01.12.2013, 11:33

bun venit!
imi place prajitura,in special crema! am bagat-o la seif

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Brownie cu biscuiti