Biscuiti cu cacao

de anca_rm in Prajituri, 19 Ian 2016 | 1615 vizualizari

 

Pentru a acompania o cafea sau pentru a oferi un cadou handmade  acesti biscuiti sunt perfecti. Sunt umpluti cu dulceata de piersici cu pepene galben si sunt imbracati intr-o glazura de ciocolata amaruie.
Se pasteaza bine in cutiii inchise ermetic in frigider sau intr-un loc cu temperature constanta. 

 

INGREDIENTE

  • -250 gr unt la temperatura camerei
  • -100 gr zahar pudra
  • -2 oua
  • -50 gr cacao neagra
  • -300 gr faina
  • -praf de sare
  • -2 lingurite praf de copt (o jumatate pachet)
  • Pt glazura:
  • -200 gr ciocolata neagra
  • -50 gr unt
  • Extra :
  • -gem de fructe (eu am folosit de piersici cu pepene galben)
  • -nuci
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu cacao:

Intr-un castron frecam untul impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana cand obtinem o crema pufoasa si nu se simte zaharul. Adaugam ouale unul cate unul omogenizand dupa fiecare. Punem cacao, praful de copt si faina.


In functie de calitatea untului poate aluatul sa mai ceara 1-2 linguri de faina.


Omogenizam bine si formam o minge de aluat, aluatul trebuie sa fie moale si maleabil. Invelim in folie alimentara si punem la frigider pentru 45 minute.


Pe blatul de lucru presaram putina faina si intindem aluatul. Va trebui sa lucram repede ca sa nu se inmoaie prea tare . Intindem aluatul cam de 4-5 mm grosime si decupam cu o forma rotunda biscuitii . Asezam in tava si ii coacem la 180 grade 10-15 minute.


Se lasa la racit si apoi ii asamblam .


Ungem fiecare biscuit cu putina dulceata (ciocolata/ caramel etc) si unim cate doi. Cand am terminat cu toti facem glazura: pe bain marin punem ciocolata rupta bucati impreuna cu untul si un praf de sare (sarea intensifica gustul ciocolatei ). Punem pe fiecare biscuit cate o lingura de glazura, intindem putin cu un cutit si asezam in mijloc o bucata de nuca.


Lasam sa se intareasca glazura si gata, sunt buni de servit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

19.01.2016, 20:40

Ce deliciosi!

miki_a 1

21.01.2016, 00:08

Frumusei, delicati si deliciosi!

mihaelar63 1

21.01.2016, 00:10

M-ai inebunit . Dulceata de piersica cu pepene galben Si biscuitei cu cioco

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti