Cheesecake cu ciocolata si smochine

de papabundetot in Prajituri, 14 Sep 2014 | 777 vizualizari

 

Daca mai ieri cautam combinatia perfecta pentru un cheesecake care sa ma dea pe spate,astazi ma declar aproape multumita si totodata convinsa ca am gasit acea combinatie.Cheesecake-ul de astazi este cel mai aproape de gusturile mele,si cel care pe mine personal m-a impresionat cel mai mult,asta insa nu inseamna ca ma opresc aici…seria cheesecake va continua :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 250 gr biscuiti
  • 110 gr unt
  • Pentru crema:
  • 500 gr branza ricotta
  • 500 ml frisca + smanatana
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 3 linguri cacao
  • esenta vanilie
  • 10-12 smochine bine coapte
  • 3 linguri zahar
  • 6 foi gelatina
  • 150 gr fulgi de migdale.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata si smochine:

Biscuitii i-am maruntit la robot si apoi i-am amestecat bine cu untul,apoi am pus amestecul astfel obtinut intr-o forma de tort detasabila,am presat bine cu mana pentru ca blatul sa se aseze frumos si sa fie uniform,si l-am dat la frigider pana cand m-am ocupat de crema.


Am pus intr-un castron branza ricotta cu zaharul si am mixat bine pentru ca zaharul sa se topeasca,am adaugat si putina esenta de vanilie si am lasat branza deoparte.


Am batut bine frisca ( am folosit smantana de la tarani amestecata cu smantana pentru frisca Zuzu 30% grasime…zic ei naturala).Am incalzit 20 ml apa si am dizolvat in ea foile de gelatina inmuiate dinnainte in apa rece,apoi am pus gelatina peste ricotta si am amestecat bine pentru a o incorpora.


Ciocolata am taiat-o in bucatele mici,am pus-o intr-un castron metalic,am turnat peste ea 50 ml smanatana zuzu si am pus-o pe baie de aburi pentru a o topi,apoi am dat-o deoparte sa se raceasca.


Am amestecat frisca cu branza ricotta,apoi compozitia astfel obtinuta am impartit-o in doua parti egale.In una din parti am adaugat ciocolata,cacao si cateva smochine taiate cubulete mici si am omogenizat totul foarte bine.


Am scos din frigider forma de tort cu blatul de biscuiti,am pus peste blat crema alba de ricotta cu frisca,peste ea am pus un strat de smochine taiate cubulete si deasupra amestecul de ricotta cu ciocolata.Am decorat prajitura cu fulgi de migdale prajiti usor la foc iute si cateva felii de smochine,apoi am dat desertul la frigider pentru 3 ore pana cand gelatina si-a facut treaba


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata si smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

deyutzky 1

16.09.2014, 08:30

ce bine arata

diaconta 1

16.09.2014, 22:39

reisnaor_2006 1

25.09.2014, 15:07

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
desert cheesecake marmorat cu ciocolata