Biscuiti cu caramel si ciocolata

de Bianca20 in Prajituri, 4 Aug 2014 | 3069 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g. unt;
  • 100 g. zahar;
  • un praf de sare;
  • 300 g. faina;
  • o lingurita praf de copt;
  • 3 linguri de lapte;
  • 250 g. nuca de cocos;
  • 500 g. caramel;
  • un praf de sare de mare;
  • 200 g. ciocolata;
Portii: 46
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu caramel si ciocolata:

Untul se mixeaza cu zaharul si cu praful de sare pana devine o crema spumoasa. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat peste crema de unt. Se omogenizeaza toate ingredientele pana se obtine un aluat destul de moale, dar usor de manevrat. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru 45-60 minute.

Nuca de cocos se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 10-15 minute la 180 de grade pana prinde o culoare aurie.

Dupa ce a trecut timpul, se scoate aluatul pe blatul de lucru si se imparte in doua. Se intind cu sucitorul foi de 5 mm grosime. Se decupeaza cu doua forme rotunde de dimensiuni diferite rondele care se pun intr-o tava tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru 10-12 minute la 180 de grade.

Biscuiti se lasa la racit la temperatura camerei .Ciocolata se topeste pe bain-marie si se unge cu ea fiecare baza a biscuitilor. Se dau la frigider pana ce ciocolata s-a intarit cum trebuie. 

Intre timp, caramelul se topeste si el pe bain-marie si se amesteca cu nuca de cocos. Se ung biscuiti cu aceasta compozitie si se toarna ciocolata ramasa (daca mai ramane).

TIPS-URI

1

Nu framantati foarte mult aluatul deoarece nu veti mai obtine niste biscuiti faramiciosi;

2

Nuca de cocos variaza de la caramel la caramel. Eu am folosit un caramel tare lipicios si am avut nevoie doar de 100 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu gem de prune