Biscuiti cu gem de caise(de post)

de deyutzky in Dulciuri, 27 Mai 2016 | 868 vizualizari

 

Inca o reteta de biscuiti cu gem de post, asemanatoare cu cea de biscuiti cu cacao si gem de prune. Se fac destul de usor si se poate pune orice gem va place. In loc de zahar tos, eu am adaugat zahar brun care da biscuitilor o aroma deosebita. 
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul lui Edith. 

 

INGREDIENTE

  • 320 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g gem de caise
  • 100 g zahar brun
  • 80 ml ulei
  • un varf de cutit de sare
  • esenta de vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu gem de caise(de post):

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea.


In alt bol mai mare(in cel in care vom framanta aluatul), amestecam gemul, uleiul si zaharul brun.


Peste aceasta compozitie adaugam 1/2 din compozitia de faina si amestecam bine, apoi adaugam treptat restul de faina si framantam pana cand aluatul nu se lipeste de maini sau de vas.


Mie mi-au ajuns fix 320 g de faina, dar in functie de gemul pe care il veti folosi este posibil sa folositi mai putina sau mai multa faina.


Formam bilute pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aplatizam bilutele astfel incat sa aiba aproximativ 1 cm grosime.


Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 10 minute. Nu ii lasati mai mult pentru ca se vor arde.


Veti observa ca atunci cand ii scoateti din cuptor vor fi destul de moi, insa ii scoateti asa si ii lasati la racit pentru ca se vor mai intari. Dupa ce s-au racit complet ii pastrati intr-o cutie cu capac sau intr-o punga.


Se pastreaza fragezi si 4-5 zile.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu gem de caise(de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

deyutzky 1

28.05.2016, 10:50

Va multumesc tuturor!

Zamfira 1

28.05.2016, 20:07

Gherca Daniela 1

30.05.2016, 08:43

mmm buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Briose turta dulce