Biscuiti cu mac si lamaie

de T I M E A in Dulciuri, 13 Dec 2015 | 646 vizualizari

 

Sunt mare iubitoare de biscuiti si fursecuri dar cred ca stiti deja :), asa ca de cand am vazut acesti biscuiti pe pagina Laurei am stiu ca am sa ii fac si eu.
Sa ii faceti si voi si putei jongla si cu ingredientele, adica sa adaugati portocala in loc de lamaie, un pic de nuca sau migdale in aluat.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt 82% grasime
  • 4 linguri indulcitor Green Sugar ( in reteta Laurei o sa vedeti 80 gr zahar pudra la portia cu 125 gr unt)
  • un praf de sare
  • 4 linguri mac
  • 1 plic praf de copt
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • aprox 450 gr faina + 50 gr pentru intins foile
  • Umplutura 1:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 1 lingura frisca lichida
  • Umplutura 2:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri frisca lichida
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu mac si lamaie:

Mixam intr-un bol untul moale impreuna cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi treptat coaja si sucul de lamaie, macul si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce am incorporat cam trei sferturi din faina, lasam deoparte mixerul si framantam cu mana pana incorporam toata faina.


Pe o plansa tapetata cu faina intindem aluatul in foaia de aprox 1.5 cm. Trebuie sa fie destul de groasa pentru ca urmeaza sa fie stampilata. Daca nu folositi stampile ci doar forme diverse puteti intinde foaia mai subtire.


Formele decupate au primit cate o stampila si sunt gata de varat la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 13 minute.


Scoatem biscuitii din cuptor si ii lasam sa se raceasca complet.


Cele doua umpluturi le pregatim pe rand in doua boluri diferite. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi si avem gata umplutura.


Asamblam cate doi biscuiti umplandu-i cu cremele de ciocolata (unele cu ciocolata alba altele cu ciocolata cu lapte sau cum doriti).


Biscuitii ii pastram in cutie metalica.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

T I M E A 1

15.12.2015, 21:39

multumesc

simona72 1

16.12.2015, 09:25

Imi plac tare mult!! am facut ceva biscuiti, am pus stampila si dupa coacere deabia s-a vazut...nu stiu unde am gresit

T I M E A 1

17.12.2015, 21:46

Simona nici la mine nu se vede asa fain ca la cele ale Laurei dar nu consider ca am gresit cu ceva poate are stampila mai buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac briosa