Biscuiti cu miere si lemon curd

de Bianca20 in Dulciuri, 27 Iun 2015 | 4332 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 540 g faina;
  • 1 lgt. bicarbonat;
  • 1 lgt. praf de copt;
  • 170 g. miere;
  • 100 g. zahar;
  • 1 ou;
  • 110 g. unt;

Lemon curd:

  • 2 lamai;
  • 2 oua;
  • 2 lg. amidon;
  • 6 lg. zahar;
  • 50 g. unt;
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu miere si lemon curd:

  Mierea, untul si zaharul se pun pe foc pana ce zaharul se topeste. Compozitia nu trebuie sa fiarba. Daca are tendinta sa fiarba, se da la o parte cratita sa se racoreasca putin si se pune la loc. Se adauga 3/4 din faina amestecata cu  praful de copt si bicarbonatul. Se mixeaza pana la omogenizare si se adauga si oul. Se pune restul de faina si se framanta. Aluatul, care va fi destul de lipicios, se imparte in doua, se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider pentru o ora.

  Intre timp, se prepara lemon curdul. Ouale se mixeaza cu zaharul, amidonul , sucul si coaja lamailor pana ce se omogenizeaza. Se pune pe foc si se amesteca, compozitia va incepe sa se ingroase. Odata oprit focul, se adauga untul si se amesteca energic.

  Se scoate aluatul de la frigider si se intinde o foaie de vreo 5 cm pe masa presarata cu faina. Cu ajutorul unei forme de taiat sau a unui pahar se decupeaza forme care se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se intinde din nou o foaie si se decupeaza cu aceeasi forma. Cu o alta forma mai mica, se decupeaza interiorul si se aseaza deasupra celorlalte. Se pune crema si se dau la cuptor la 170 de grade timp de 15 minute. Pofta buna!

TIPS-URI

1

am avut cam 2 linguri de coaja de lamaie si 100-150 ml.de zeama;

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu miere si lemon curd" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

28.06.2015, 20:34

Grozavi!

Gicuta 1

28.06.2015, 21:54

Bravo, arata foarte bine!

Bya Ralu 1

28.07.2015, 15:12

buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu frisca si struguri