Biscuiti cu miere si scortisoara

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 16 Noi 2016 | 1400 vizualizari

 

Au fost foarte buni acesti biscuiti, iar pentru reteta m-am inspirat de aici. Daca vreti sa ii stampilati asa cum am facut eu trebuie sa intindeti o foaie foarte subtire, altfel nu se va mai vedea stampila la fel de bine dupa ce ii veti baga la cuptor, desi au fost mai buni in varianta mai groasa. Au iesit 43 de biscuiti, in conditiile in care in prima tava au fost mai grosi.

 

INGREDIENTE

  • 180 g unt moale
  • 100 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • doua linguri cu miere
  • un ou
  • un praf de sare
  • 450 g faina
  • jumatate de lingurita de praf de copt
  • jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
  • jumatate de lingurita de pudra de scortisoara
Portii: 43
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu miere si scortisoara:

Untul moale se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si mierea. Se adauga oul si se omogenizeaza, apoi praful de sare, faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si pudra de scortisoara. La inceput se amesteca incet, dupa care se framanta coca pana cand aluatul devine nelipicios. Se formeaza o bila din aluat, care se pune intr-o folie si se introduce la frigider pentru cel putin 30 de minute.


Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se pune o hartie de copt pe masa de lucru, se infaineaza si se intinde cat mai subtire o parte din coca cu ajutorul unui sucitor. Cu o forma metalica rotunda se decupeaza biscuitii, iar cu ajutorul unei stampile speciale se formeaza un model pe ei, prin presare. Se indeparteaza surplusul de coca si se formeaza si alti biscuiti daca mai este necesar. Se trage hartia de copt incet intr-o tava, apoi aceasta se introduce la cuptor pana cand biscuitii se rumenesc frumos. Intre timp, se pregatesc si alti biscuiti din aluatul ramas pana cand se termina si se procedeaza in acelasi fel.


Biscuitii se pastreaza intr-o cutie metalica.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu miere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Ancutsa 1

17.11.2016, 18:12

Ce inimioare gustoase!

Lau 1

18.11.2016, 18:47

ce frumosi sunt

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:23

buni si aspectuosi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta