Lapte de pasare

de Sidy in Dulciuri, 6 Ian 2012 | 3437 vizualizari

 

Laptele de pasare, racoros si reconfortant este unul dintre deserturile preferate ale copilariei mele. Este pe cat de delicios, pe atat de usor de preparat, ba chiar unul din primele dulciuri pe care micile gospodine il pot invata cu garantii de succes maxime.
Asa ca l-am facut si pentru nepotelul meu drag...

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 4 oua
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Punem 850 ml lapte la fiert.


Separam albusurile de galbenusuri.


Galbenusurile le amestecam bine cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam coaja de lamaie si esenta.


Albusurile le batem bine spuma cu un varf de cutit sare.


Luam un vas cu apa rece si lingura o scufundam in apa de cate ori taiem cate un bulgare din albusul pe care il punem in laptece ce fierbe.


Dupa ce am taiat cu lingura tot albusul, il lasam sa fiarba 2-3 minute si intoarcem albusurile pe cealalta parte inca 2-3 minute sa fiarba.


Scoatem bulgarii de albus pe o farfurie .


In galbenusurile cu zahar adaugam putin cate putin laptele ramas dar caldut,pe care le rasturnam peste laptele fiert.Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam albusurile fierte.


Dam la rece pentru vreo 2 ore, apoi se poate servi.


Pofta mare !


 

TIPS-URI

1

Daca ouale nu sunt de casa se poate adauga la galbenusuri putin sofran sau turmenic, pentru a le da o culoare mai galbena.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

simo_brkic 1

08.05.2012, 15:48

plicul de zahar vanilat ce gramaj putem pune?asa cu aproximatie?..ca poi fiecare dupa gust =)

Sidy 1

09.05.2012, 08:29

Simo...cred ca 7 g are pliculetul

babi5 1

07.10.2013, 13:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare