Gutuile spalate bine nu se curata de coaja, se vor taia felii si se indeparteaza partea lemnoasa cu seminte, ramane numai miezul gutuilor. Se pune uleiul la incins si se vor praji pe toate partile. Se vor inmuia un pic, dar nu suficient. Se scot pe hartie absorbanta si cand le terminam se pune zaharul in acelas ulei la ars astfel incat se obtine un caramel. Stingand cu apa calda se fierbe pana la dizolvarea completa a zaharului si se adauga gutuile pentru a se fierbe ca sa se inmoaie.
Intr-un castronel se pune faina si cu un pic de sare si se dizolva cu apa calduta dupa care se poate pune si apa fiarta amestecand continuu, apoi se adauga faina peste gutui se lasa sa mai clocoteasca o vreme dupa care se poate servi,
Pofta buna
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro