Islere cu crema de nuca

de Panacris in Dulciuri, 30 Dec 2016 | 898 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori ;)
Chiar daca a trecut Craciunul, colindatorii tot mai vin, cu plugusorul, steaua si apoi cu sorcova. Deci trebuie sa fiu pregatita ;) Daca le-am sarit de Craciun,  islerele nu pot lipsi de sarbatori, asa ca le-am readus pe lista de bunatati pentru Anul Nou ;) Asa ca am modificat un picut reteta original, ca deh, asa imi sta in fire. Spor si pofta buna! 

 

INGREDIENTE

  • 300 g făină albă 000 
  • 150 g untură de porc 
  • 50 g unt 
  • 2 bucăți ouă 
  • ½ linguriță sare de mare
  • 1 plic praf de copt 
  •  cca. 100 g smântână cât cuprinde ptr frământat 
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 125 g unt 80% grasime 
  • 100 g zahăr pudră 
  • cca. 100 g nucă măcinată aromatizată cu scorțișoară și zahăr 
  • 100 g glazură de ciocolată 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere cu crema de nuca:

Făina se amestecă cu untura, ouăle, zahărul pudră și un praf de sare, toate la temperatura camerei. Praful de copt se adaugă la amestecul de făină.


Se frământă totul până se obține un aluat elastic, adăugându-se smântâna, puțin câte puțin.


Se întinde aluatul și se taie cu o formă rotundă sau paharul, pentru a se obține fursecurile.


Islerele obținute (cca. 30 bucăți perechi!) se pun în tava tapetata cu foaie de pergament și se pun la copt, în cuptorul preincins, pentru cca. 20 de minute, la foc mediu.


Între timp, untul se freacă cu zahărul pudră și nuca măcinată, până se omogenizează.


Islere se unesc cu această cremă.


Se toarnă glazura de ciocolată și se lasă la rece până a doua zi. Apoi se rotesc prin nucă măcinată, ca să se acopere crema ieșită pe margini.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Islere cu crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

31.12.2016, 11:20

mirela0911 1

31.12.2016, 22:14

Ce bune sunt!

Rocsi 1

01.01.2017, 22:36

Servesc si eu cateva bucati!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede