Cozonac cu fructe uscate

de adela1981 in Dulciuri, 18 Apr 2012 | 1382 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr stafide
  • 50 gr prune uscate
  • 50 gr merisoare
  • 2 linguri esenta de rom
  • 750 gr faina tip 000
  • 25 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • unt pentru uns tava si cozonacul
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu fructe uscate:

Fructele uscate se spala cu apa calduta si turnam apa calduta cu doua linguri de rom.


Faina se cerne intr-un castron inalt si se face o adancitura in mijloc, adaugam drojdia sfaramitata si o lingurita de zahar, apoi turnam laptele caldut. Framantam o maia si lasam la dospit 10-15 min la loc caldut. Adaugam la maia restul de zahar, untul moale, ouale, un praf de sare si coaja rasa de lamaie si framantam un aluat pana ce se dezlipeste de pe peretii vasului. Se lasa la dospit 30-40 minute.


Dupa ce a dospit, se rastoarna pe masa de lucru, presarata cu faina si se mai framanta, apoi se intinde si se presara fructele uscate. Daca doriti, se pot adauga fructele , in momentul cand framantati pe masa de lucru, eu am intins. Se unge cu unt o tava de chec de 30 cm , se pune cozonacul, se unge cu untul moale si se mai lasa 10 min la dospit, apoi se coace in cuptorul incalzit cca 50-60 min.

 

TIPS-URI

1

Folositi oua de casa daca doriti sa iasa un cozonac galben, culoarea cozonacului a fost din prima imagine, cu greu am putut face cateva poze reusite, avand in vedere ca era innorat afara si ploua cu galeata :), am avut o lumina proasta. :)

2

Pentru un cozonac reusit, sa aveti pregatite toate ingredientele, cel putin cu 3-4 ore inainte, sa fie toate ingredientele la temperatura camerei, sau de preferat cu o zi inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

18.04.2012, 17:27

iri_iri 1

18.04.2012, 21:26

MotanLaOale 1

18.04.2012, 21:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac