Biscuiti cu portocala

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 25 Dec 2013 | 621 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g de unt
  • 230 g de faina
  • 2-3 linguri cu zahar
  • 1 plic cu praf de copt
  • 1 lingura cu lapte
  • 1/2 lingurita cu ghimbir
  • un praf de scortisoara
  • coaja rasa si sucul de la o portocala bine coapta
  • optional: pasta de zahar, ornamente pentru decor, colorant verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu portocala:

Mixam untul cu zaharul, atat cat sa obtinem o consistenta spumoasa. Adaugam apoi coaja rasa si sucul de portocala, ghimbirul si scortisoara. Omogenizam si punem praful de copt stins cu o lingura de lapte si incorporam treptat faina, cernuta in prealabil. Framantam aluatul pana ce devine nelipicios, il invelim cu o folie alimentara si il pastram la rece pentru aproximativ o ora. Il lasam apoi sa ajunga la temperatura camerei, il intindem cu ajutorul unui sucitor, intr-o foaie nu foarte groasa si decupam formele dorite. Le asezam intr-o tava unsa cu ulei (si cu hartie de copt) si le coacem pana ce marginile se rumenesc usor.


Dupa ce s-au racit complet, ii ungem cu pasta de zahar si presaram ornamentele dorite.





 

TIPS-URI

1

Pentru pasta de zahar se poate folosi fie zahar pudra amestecat cu cateva picaturi de suc de lamaie si o lingurita cu apa, fie mixam un albus de ou cu 100 g de zahar pana ce obtinem o spuma tare.

2

Nu ii lasati sa se rumeneasca uniform, pe intreaga suprafata, fiinda se vor usca foarte tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

25.12.2013, 23:35

diaconta 1

26.12.2013, 22:57

ce biscuiti deliciosi

Dya Daniela Andrei 1

28.12.2013, 00:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de lamaie