Biscuiti cu scortisoara (de post)

de _Alina_ in Dulciuri, 12 Apr 2013 | 1177 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 520 g faina de grau
  • 120 g zahar pudra
  • 250 ml apa
  • 3 lgt scortisoara pudra
  • 1/2 lgt ghimbir pudra
  • 120 g banana (1 banana decojita)
  • 1 lg ulei
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1 lgt bicarbonat de amoniu
  • 1/8 lgt sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu scortisoara (de post):

1. Amestecam faina cu zaharul, sarea, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul pudra.


2. Incorporam apoi apa, banana zdrobita, uleiul si zeama de lamaie framantam pana la obtinerea unui aluat omogen.


3. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il introducem pentro o ora in frigider (daca nu aveti timp puteti sari acest pas).


4. Preincalzim cuptorul la 200°C.


5. Taiem cate o felie cu latimea de 2-3 cm din cilindrul de aluat, pe care o rulam (e acelasi procedeu ca la colaci), luam de un capat si rasucim sub forma unei cochili. Eu am facut dintr-o singura felie cate 2 melcisori, depinde de cat de mari ii vreti. ;)


6. Punem biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 10 min.


S-aveti pofta!



 

TIPS-URI

1

Nu suunt foarte dulci, daca vreti mai puteti adauga zahar dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu scortisoara (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

12.04.2013, 20:18

Imi dai si mie cativa pentru seara asta???

diana_k 1

12.04.2013, 20:29

Sim0na 1

15.04.2013, 13:13

mmm.. ce frumosi sunt!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti pentru Craciun