Scovergi - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 10 Apr 2012 | 8838 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină,
  • 1 pliculeț drojdie uscată,
  • 1 linguriță sare,
  • 1 lingură zahăr,
  • aprox. 200 ml apă călduță.
  • ulei pentru prăjit,
  • zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi - rețetă de post:

Cernem făina cu sarea într-un castron. În mijloc facem o gaură și punem drojdia, zahărul și apa călduță. Amestecăm ușor cu o lingură de lemn până aluatul capătă consistență, după care se transferă pe o planșetă presărată cu făină și frământăm bine. Se pune aluatul într-un castron, se acoperă cu un șervet și se lasă la crescut în loc cald pentru 40-50 minute.


Se întinde aluatul foarte subțire, se taie în pătrățele (sau dreptunghiuri- cu cât forma e mai neregulată e mai gustoasă :)). Fiecare pătrățel se taie pe mijloc și se introduce unul din colțuri prin gaură.


Se prăjesc în ulei încins, aprox. 10 secunde pe fiecare parte, atenție să nu le ardeți. Se scot pe un prosop de hârtie să se absoarbă surplusul de ulei.


Se servesc atât calde, cât și reci pudrate cu zahăr pudră.


Poftă bună!


PS: Sunt foarte bune și cu zahăr tos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

jolygina 1

14.05.2012, 20:21

meprincipessa 1

21.03.2013, 17:20

acum fac!

marianascarlat 1

21.03.2013, 17:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Scovergi balon