Gomboti cu silvoita [ magiun de prune ]

de mihaelar63 in Dulciuri, 14 Ian 2011 | 3699 vizualizari

 

Silvoitza se obtine din prune dejdiochate [ desfacute ] , fierte in cazan afara la foc de lemne . Se amesteca incontinuu ore bune{ 5-8 ] sa nu se prinda de fund . Este gata cand a scazut intratat incat linguroiul de lemn sta in picioare in silvoit . Nu se pune deloc zahar . Ca tips- se pun si cativa samburi de prune care vor da o aroma deosebita .
Eu am silvoita de la socra mea - sa o tina Dumnezeu sdanatoasa !.
Silvoita e dulce-acrisoara si este atat de aromata [ mai ales daca e din prune bistrite ]
incat daca faci clatite sau alte dulciuri , nu mai e nevoie sa pui , rom , vanile sau altceva . Aroma e asemanatoare cu cea de migdale .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi albi fainosi
  • 100 gr faina alba
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • silvoita
  • 200 gr stafide
  • 250 gr pesmet + 2 linguri ulei + zahar dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu silvoita [ magiun de prune ]:


  1. Cartofi se fierb in coaja , se zdrobesc cat sunt calzi si se amesteca cu faina , ulei, zahar si un praf de sare .

  2. Aluatul este lasat 20 min la rece [ se poate lucra mai bine ]

  3. Se formeaza in palma niste mici placintele peste care se pune o lingurita de silvoita . Eu am pus drept surpriza si cate o stafida uriasa !

  4. Se modeleaza gombotii rotunzi si se fierb in apa clocotita . Sunt fierti cand se ridica la suprafata

  5. Cat fierb gombotii pregatiti pesmetul , se prajeste usor in ulei pana devine auriu , se adauga si putin zahar - dupa gust .

  6. Sunt deliciosi atat calzi cat si reci .

 

TIPS-URI

1

Acesti gomboti pot fi serviti in zilele de post .

2

Cine doreste poate sa puna un ou in compozitia de aluat si in plus 50 gr faina .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu silvoita [ magiun de prune ]" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Teo 1

15.01.2011, 21:50

aroma a ajuns pana la mine !e o noutate si trebuie incercat !

mihaelar63 1

18.01.2011, 08:45

Mirela si Ancuta bineinteles ca primesc portie dubla , doar sunt insotite

lilik 1

15.06.2011, 01:52

iooooiii ce buni...bunica facea silvoita si ne aducea,dar nu am mancat de muuuulti ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu mere