Biscuiti din cartofi

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 14 Dec 2016 | 677 vizualizari

 



Am ramas setata pe biscuiteala :P Voiam sa mai fac si aceasta reteta pentru concurs, dar nu am mai apucat. Dar mi-au ramas in cap, asa ca am trecut la treaba... Cum se vede si in poze am avut un mare ajutor. :D Merita facuti, sunt deliciosi. Pana i-am terminat de facut am devorat, impreuna cu piticul, o tava de biscuitei. Cand zic 10 portii, ma refer la 10 tavi :D
 

 

INGREDIENTE

  • 700 g cartofi
  • 450 g unt
  • 550 g faina
  • 200 g branza afumata de capra
  • 3 oua
  • sare
  • chimen
  • susan
  • mac
  • chia
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti din cartofi:



Fierbem cartofii in apa, cu putina sare. Cand sunt fierti, ii scurgem bine, ii lasam sa se racoreasca si ii zdrobim/pasam cu instrumentul de facut piure. Amestecam cartofii zdrobiti cu untul moale si putina sare. Urmeaza telemeaua rasa si faina. Framantam pana obtinem un aluat compact pe care il dam la frigider pentru cca. 30 de minute. Scoatem aluatul din frigider si intindem cate o foaie de cca. 1 cm grosime, pe blatul de lucru presarat cu faina. Taiem cu formele biscuiti, pana terminam aluatul si ii transferam in tava/tavile :D tapetate cu hartie de copt. Ungem biscuiteii cu ou si presaram cu ce dorim. Eu am presarat cu susan, mac, chimen si evident chia :D ( fiecare biscuite cu altceva). Ii coacem in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos! Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Atentie! creeaza dependenta.

2

puteti folosi orice branza in loc de branza de capra

3

se pot presara si cu cascaval ras

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

miki_a 1

17.12.2016, 15:16

Valeuuuuuu....cata treaba....dar cred ca merita tot efortul! Arata foarte bine!

Raluca57 1

11.01.2017, 20:44

Minunati! mare greseala ca am facut doar jumatate de portie. S-au devorat!!!

Bucataras Diana 1

11.01.2017, 21:54

Ma bucur ca ti-au placut, Raluca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Dobos cu cascaval si sunca