Biscuiti din faina de orez

de Maria24 in Dulciuri, 17 Oct 2014 | 1676 vizualizari

 

Am facut acesti biscuiti deoarece vroiam ceva dulce, dar, in acelasi timp, vroiam sa fie ceva mai sanatos. Reteta originala este sarata, dar eu am adaptat-o. Le scriu pe amandoua cu toate ca nu am incercat varianta sarata.

 

INGREDIENTE

  • 64 g faina de orez
  • 32 g seminte de in macinate
  • 43 g seminte de floarea soarelui macinate
  • 1/4 lgta bicarbonat de sodiu
  • apa cat sa iasa un aluat bun pentru intins

Pentru varianta sarata:

  • 1/4 lgta sare
  • 2 lg ulei

Pentru varianta dulce:

  • coaja de la o portocala
  • 2 1/2 lg sirop de artar (puteti folosi orice indulcitor si puteti pune cu 1 lg in plus, eu nu am vrut sa fie foarte dulci)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti din faina de orez:

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate, apoi se adauga cele lichide (se pune cate putina apa pana se formeaza un aluat bun de intins). Se intinde aluatul cu grosimea de cca 1 cm (daca le faceti mai subtiri ies tari, depinde de preferinte). Se decupeaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 175 grade C timp de 15 - 18 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti din faina de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

17.10.2014, 21:10

Ligia Bxl 1

18.10.2014, 09:46

sunt foarte sanatosi

MotanLaOale 1

18.10.2014, 11:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Semifreddo de capsuni