Biscuiti din seminte si nuci (crackers)

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2012 | 8450 vizualizari

 

Am trecut de la pufosele, la uscatele...crocantele tare gustoase, pot inlocui painea cu succes...

 

INGREDIENTE

  • o cana de nuci
  • o cana de migdale
  • o cana de fulgi de ovaz
  • o cana de complex forte de germeni de grau si tarate de grau
  • o cana de faina integrala
  • 1/2 cana de seminte de canepa
  • 1/4 cana de seminte de in
  • 1/2 cana de seminte de floarea soarelui
  • 1/4 cana de chimen( eu am pus jumatate macinat si jumatate intreg)
  • 1 lingurita si jumatate de sare de mare
  • apa cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti din seminte si nuci (crackers):

MIxam la robot nucile si migdalele si le punem intr-un vas mare( de framantat). La robot macinam si fulgii de ovaz si complexul forte. Adaugam totul in vas.


Urmeaza semintele, se mixeaza si ele la robot, chimenul si inul se rasnesc la masina de cafea, se adauga totul peste nuci, apoi faina si sarea.


Punem apa cate putin si incepem sa framantam, ne oprim atunci cand aluatul devine ferm dar in acelasi timp usor manevrabil. ( fiind vorba de cana ca masura nu pot da cantitatea exacta de apa).


Intindem aluatul pe o foaie pergament, punem deasupra o folie si intindem peste ea, este mult mai simplu. Intindem foaia foarte subtire daca le dorim foarte crocante. Le taiem cu rotita de pizza sau cu un cutit. Mutam pe tava de cuptor( dintr-o miscare).


Le coacem pana se rumenesc la 180 de grade( la mine a fost nevoie de 30 de minute) Mie imi plac mai rumene.


Le lasam sa se raceasca si le putem pastra pana la o saptamana foarte bine la temperatura camerei. Asta in caz ca mai ramane ceva dupa atata vreme!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti din seminte si nuci (crackers)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

RuxyRux 1

09.06.2012, 00:24

Multumesc

mihaelar63 1

13.06.2012, 15:21

Super-tentante

Pushaa 1

07.02.2014, 11:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Oua panirat