Biscuiti Espresso cu cafea si portocala

de Bianca20 in Dulciuri, 26 Apr 2015 | 3959 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina;
  • 125 g unt;
  • 35 g cacao;
  • 1 ou;
  • 10 g praf de copt;
  • 100 g zahar;
  • 1 lingurita cafea;
  • 1  lingurita coaja de portocala;
Portii: 34
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti Espresso cu cafea si portocala:

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa.

Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul in jur de 5 minute.

Se adauga oul, cafeaua si coaja de portocala. Mixul de unt se adauga peste cel de faina si se amesteca manual, cat sa se omogenizeze totul si sa obtinem un alut nelipicios si usor de modelat.

Se fac bilute de marimea unei nuci si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Fiecare biluta obtinuta se preseaza cu o furculita pentru a-i da forma dorita. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca framantati aluatul prea mult, biscuitii nu vor avea aceeasi consistenta faramicioasa;

2

Am razuit foarte fin coaja de portocala. Astfel, aroma s-a raspandit mult mai uniform si biscuitii au avut o aroma delicioasa;

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Espresso cu cafea si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu nuca si gem