Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra

de Ina in Prajituri, 2 Ian 2017 | 2165 vizualizari

 

Va spuneam zilele trecute ca nu-mi gasesc pistolul de spritat fursecuri/ biscuiti. Niciunul din cele doua pe care le am.  Sau le aveam, ca nici pana azi n-am dat de ele :)) 
Cum aluatul era gata preparat, trebuia sa improvizez ceva asa ca am luat foarfeca de tabla si-am taiat forma veche de biscuiti astfel incat sa se potriveasca la masina de tocat carne, sa-mi pot face treaba ( vezi foto  :))))   )
 
"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 350 g untura din osanza de porc
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 580 g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilinat
  • esenta de menta ( aroma gel )

Glazura:

  • 200 g ciocolata neagra (52%cacao)
  • bomboane multicolore pentru decor
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra:

Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare.


Mixam untura din osanza cu zaharul si gelul aromat de menta, apoi adaugam ouale si faina, omogenizand bine totul.


Cu compozitia rezultata, umplem presa pentru fursecuri / biscuiti si spritam aluatul direct pe hartia de copt, neunsa ( Dupa cum am scris in introducere si se vede si-n poze, eu am folosit de data asta masina de tocat electrica la care am atasat o forma veche de biscuiti ).


Coacem biscuitii cca. 12 minute, la foc mediu, in cuptorul preincalzit.


Ii scoatem pe prosoape de hartie si, cand se racesc, ii introducem pe jumatate in ciocolata neagra topita si presaram bomboane de decor.


Asezam biscuitii pe un gratar pana se intareste glazura de ciocolata, apoi ii transferam pe platou.


Raman fragezi cateva saptamani daca se pastreaza in recipiente inchise.

 

TIPS-URI

1

Untura poate fi inlocuita cu unt gras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

anca_rm 1

04.01.2017, 11:41

ce biscuiti aromati

kytz 1

04.01.2017, 19:48

Zamfira 1

10.03.2017, 20:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina