Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra

de Ina in Prajituri, 2 Ian 2017 | 822 vizualizari

 

Va spuneam zilele trecute ca nu-mi gasesc pistolul de spritat fursecuri/ biscuiti. Niciunul din cele doua pe care le am.  Sau le aveam, ca nici pana azi n-am dat de ele :)) 
Cum aluatul era gata preparat, trebuia sa improvizez ceva asa ca am luat foarfeca de tabla si-am taiat forma veche de biscuiti astfel incat sa se potriveasca la masina de tocat carne, sa-mi pot face treaba ( vezi foto  :))))   )
 
"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 350 g untura din osanza de porc
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 580 g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilinat
  • esenta de menta ( aroma gel )

Glazura:

  • 200 g ciocolata neagra (52%cacao)
  • bomboane multicolore pentru decor
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra:

Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare.


Mixam untura din osanza cu zaharul si gelul aromat de menta, apoi adaugam ouale si faina, omogenizand bine totul.


Cu compozitia rezultata, umplem presa pentru fursecuri / biscuiti si spritam aluatul direct pe hartia de copt, neunsa ( Dupa cum am scris in introducere si se vede si-n poze, eu am folosit de data asta masina de tocat electrica la care am atasat o forma veche de biscuiti ).


Coacem biscuitii cca. 12 minute, la foc mediu, in cuptorul preincalzit.


Ii scoatem pe prosoape de hartie si, cand se racesc, ii introducem pe jumatate in ciocolata neagra topita si presaram bomboane de decor.


Asezam biscuitii pe un gratar pana se intareste glazura de ciocolata, apoi ii transferam pe platou.


Raman fragezi cateva saptamani daca se pastreaza in recipiente inchise.

 

TIPS-URI

1

Untura poate fi inlocuita cu unt gras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

anca_rm 1

04.01.2017, 11:41

ce biscuiti aromati

kytz 1

04.01.2017, 19:48

Zamfira 1

10.03.2017, 20:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Rotite cu nuca si marmelada