Biscuiti fragezi sau ciucalai

de Rocsi in Prajituri, 13 Oct 2012 | 33881 vizualizari

 

Acestia sunt biscuitii cu care am copilarit.Ne placeau asa mult, iar mama ii pregatea des si in cantitati foarte mari pentru ca se pastrau mult timp.Vii recomand pentru ca sunt foarte buni iar daca aveti si forma necesara trebuie neaparat sa ii faceti.Daca nu, puteti intinde foi subtiri si decupati cu formele de fursecuri.

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan 800 gr cu untura
  • 10 linguri iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi sau ciucalai:

Intr-un bol amestecam cu un tel, untura, iaurtul si zaharul.
Adaugam coaja rasa de lamaie, praful de copt si zaharul pudra cu pastaile de vanilie.
La sfarsit punem faina pana aluatul devine usor de modelat, cam ca o plastelina si nelipicios.
Montam forma de biscuiti  la masina de tocat.
Rupem bucatele de aluat, punem in masina si invartim de manivela.
Prin forma prin care ies biscuitii ii taiem cu cutitul cat dorim de lungi.
Ii asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt

Dam tava in cuptorul incins doar cat sa se rumnenasca si sa se usuce foarte putin.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 2 tavi mari si inca una pe un sfert.
Ii lasam doar putin sa se racoreaca, apoi ii tavalim prin zahar pudra.
Sa aveti pofta cand ii savurati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi sau ciucalai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (72)

Rocsi 1

18.11.2012, 14:44

Andreea

gamerx 1

03.02.2014, 19:03

multumesc pentru reteta!

Rocsi 1

03.02.2014, 19:33

Cu placere Gamerx

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi spiralati