Biscuiti spiralati

de LadyCrs in Dulciuri, 23 Dec 2012 | 4918 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 300 g zahar pudra
  • 320 g unt
  • 200 ml frisca lichida
  • 800 g faina ( la mine au intrat cam 1000 g faina..depinde foarte mult calitatea fainii ...dai ideea e sa punem atata cata cuprinde pana nu se mai lipeste aluatul de mana)
  • 5 linguri cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 2 lingurite scortisoara
  • putina razatura de lamaie
  • 2 varfuri de cutit de praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti spiralati:

Untul la temperatura camere il mixam cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana ce devine o crema spumoasa.

Se adauga ouale, frisca lichida si mixam in continuare pana ce devine o crema omogena.

Se adauga aromele si se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

Aluatul l-am impartit in doua parti egale: intr-una din jumatati am incorporat prin framantare cacaua.

Din aluatul obtinut am obtinut doua rulade astfel : am intins o foaie alba in forma de dreptunghi si o foaie neagra si am pus- peste. Am rulat si am acoperit-o cu folie alimentara si am lasat la frigider pentru 40 de minute. ( am obtinut o rulada mai mare si una mai mica...plus resturile de aluat din care am mai facut diverse forme care s-au mancat evident :)) )

Taiem felii in functie de grosimea dorita si le punem la copt in tava tapetata cu hartie de copt pentru 15-20 de minute.

Se pastreaza in cutii de metal inchise ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti spiralati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Spiralati