Biscuiţi şpriţaţi

de Ade200 in Prajituri, 5 Sep 2012 | 15702 vizualizari

 

O reţetă pe care o am de mult, o pregateam pentru copiii mei care dorea u ceva uşor de "cărat"pe afară, la joacă sau la şcoală. Începe în curând şcoala şi merită să le faceţi ceva de casă!

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 300g de zahăr
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de smântână
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu/praf de copt
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • coajă de lămâie sau vanilie
  • cacao (opţional)
  • 1 kg de făină
  • 300 g de margarină/280 g de unsoare
  • ulei de uns tava
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiţi şpriţaţi:

Se amestecă toate şi apoi se dau prin maşina de tocat la care se ataşează forma specială de biscuiţi. Maşinile de tocat electrice au şi ele forme de biscuiţi şpriţaţi, eu cu aceasta i-am făcut de data asta. Se găsesc în magazine forme şi pentru maşinile de tocat manuale, doar să ştiţi numărul maşinii. de tocat.

Se preîncălzeşte cuptorul.

Se ung tăvile cu foarte puţin ulei şi se coc la foc potrivit până se rumenesc uşor. Se poate amesteca în jumătate din compoziţie cacao, dacă doriţi.

Sunt foarte spornici, ies mai multe tăvi şi se pot pastra mai mult timp.

TIPS-URI

1

Când se scot, se foloseşte un cuţit cu care se desprind usor de pe tavă.

2

Îi puteti păstra într-o cutie de metal rămasă de la biscuiţii cumpăraţi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiţi şpriţaţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Sim0na 1

06.09.2012, 14:11

si mama ne facea.. cred ca si acum mai are formele

iri_iri 1

06.09.2012, 19:52

merg bine dati prin ciocolata topita

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 21:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake