Blackberry cheesecake

de Poliana in Prajituri, 28 Aug 2012 | 2228 vizualizari

 

Ca-mi place cheesecake-ul nu mai este un secret, si nu cred ca trece o luna fara sa incerc o combinatie noua. De data aceasta m-am gandit sa-l incerc cu mure, proaspete si parfumate. A fost o incercare reusita, iar dupa 2 zile n-a mai ramas nimic din el.

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • 250 gr biscuiti digestivi
  • 50 gr alune de padure
  • 100 gr unt
  • Filling:
  • 200 gr mure
  • 2 linguri zahar brun
  • 400 gr crema de branza
  • 500 gr branza de vaci (sa nu fie uscata)
  • 250 ml smantana
  • 200 gr zahar brun
  • 4 oua mari
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Topping:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • mure
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blackberry cheesecake:

Sa zic ca eu am cules murele nu ar avea rost, pentru ca asta e, dar trebuie sa recunosc ca anul acesta nu mi-am facut timp pentru asta. In schimb le-am luat de la piata, doar m-au fermecat pe loc cand le-am vazut. Cum am ajuns acasa deja stiam ce o sa fac cu o parte din ele, adica partea ce ramanea nemancata, asa ca m-am pus repede pe treaba. Sa va spun si voua cum procedam.


Incepem cu murele, le spalam apoi le punem pe foc mic impreuna cu 2 linguri de zahar. Le lasam sa fiarba cateva minute pana cand scade sosul, oprim focul si le dam la rece.


Pentru crusta macinam fin alunele, apoi punem si biscuitii in robot si continuam prcesul de macinare. Untul il topim separat, apoi il adaugam peste biscuitii si amestecam. Pregatim o tava cu diametrul 23-24cm, o tapetam cu hartie de copt peste care turnam amestecul de biscuiti. Acoperim fundul tavii dar urcam putin si pe laterale.


Incalzim cuptorul la 180 de grade si coacem baza pentru 10 minute, timp suficient pentru a ne apuca de umplutura.


Branza de vaci o mixam la blender impreuna cu smantana pana obtinem o pasta fina, adaugam crema de branza si zaharul si mai mixam 3 minute. Adaugam ouale cate unul pe rand, mixam bine dupa fiecare. la sfarsit punem esenta de vanilie si sucul de lamaie, apoi omogenizam.


Scoatem tava din cuptor, iar peste baza turnam 3/4 din compozitie. In restul de 1/4 punem piureul de mure si omogenizam, apoi turnam amestecul cu mure in valuri in tava. Dam la cuptor pentru o ora, la 160 grade.


Cand cheesecake-ul e gata il lasam la racit 2 ore la temperatura camerei apoi il dam la rece pentru minim 6 ore.


Pentru topping e simplu, batem frisca bat si o dam la rece. Zdrobim cateva mure si pastram sucul. Ornam cheesecake-ul dupa preferinta, eu am pastrat cele mai frumoase mure pentru decorat.



Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Blackberry cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

Poliana 1

29.08.2012, 16:45

Mirela

Poliana 1

29.08.2012, 16:46

Mihaela, multumesc

Poliana 1

29.08.2012, 16:46

Lilik, multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu mure