Negresa cu ciocolata,crema de branza si piersici

de diaconta in Prajituri, 26 Ian 2016 | 6899 vizualizari

 

Dacă Bucătăraşul a decretat „Nicio zi fără ciocolată” m-am prezentat şi eu cu ciocolatoasa asta.
O prăjitură foarte simplă care s-a vrut foarte ciocolatoasă şi cred că aşa a şi fost la câtă ciocolată are.
Se ştie deja că îmi plac deopotrivă prăjiturile cu brânză dar şi cele cu fructe,aşa că le combin de câte ori pot.
 
 

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 g ciocolata 40% cacao
  • 150 g unt 82 % grasime
  • 50 ml lapte
  • 3 oua + 2 albusuri de ou
  • 110 g zahar
  • 250 g faina
  • O lingurita praf de copt
  • Sare

Crema de brânza:

  • 140 g brânza pufoasa Delaco
  • 1 lingura smântâna
  • 1 lingura zahar
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Piersici din compot

Glazura:

  • 130 g ciocolata 72% cacao
  • 50 g unt
  • Am mai folosit:tablete de ciocolata cu crema de menta,betisoare de ciocolata,bilute de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata,crema de branza si piersici:

Am pus într-un vas, pe baie de aburi, ciocolata, laptele si untul.

Le-am lasat pâna s-a topit ciocolata, apoi am racit amestecul.

Am mixat foarte bine doua oua întregi plus un galbenus cu zaharul si un praf de sare.

Faina am amestecat-o cu praful de copt.

Peste crema de oua, am pus alternativ ciocolata si faina.

La final am pus si cele 3 albusuri de ou  pe care le-am batut spuma .

Am pus compozitia în tava de 30x20 cm, în care am pus hârtie de copt.

Brânza am amestecat-o cu zaharul,aromele si smântâna si am pus-o cu lingura, din loc în loc peste blat.

Peste brânza, am pus felii de piersici din compot.

Am pus la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute.

Am pregatit glazura topind ciocolata cu untul pe baie de aburi, apoi am pus-o peste prajitura calda.

Tot atunci am pus si tabletele de ciocolata cu menta care s-au topit partial.

Pentru mai mult aspect am folosit si betisoare si bilute din ciocolata.

Eu le-am taiat cu o forma rotunda, par mai cochete asa.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata,crema de branza si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

miki_a 1

28.01.2016, 11:51

Super reteta si prezentare! Felicitari Dia!

Rita Ilies 1

28.01.2016, 12:38

Wow! Cum arată! Hai, te rog eu Die, nu mă mai chinui! Dă și mie măcar să ling castronu'.

RuxyRux 1

03.02.2016, 22:37

Wow! Diuta scumpa...arata fantastic!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata si caramel