Blidul cosașului

de Angelica in Paste, 8 Feb 2015 | 1574 vizualizari

 

Blidul cosașului, o mâncare savuroasă cu iz tărănesc care merită pregătită ori de câte ori avem ocazia:)
S-avem poftă!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr.paste patratele mari
  • 200 gr.slaninuta afumata de casa
  • 1 fir mare de carnat afumat si uscat
  • 150 gr.cas de oi framantat
  • 150 gr.branza telemea usor sarata
  • 150 gr.cascaval
  • 300 ml.smantana
  • 1 legatura buna de marar
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blidul cosașului:

1.Din bucata de slanina taiem intai cateva bucatele sub forma de creasta pe care le vom pune deasupra caserolei dupa ce este gata mancarea.Restul o taiem in cubulete sau fasii fine.Carnatul il taiem rondele subtiri.Punem slaninuta si carnatul la prajit intr-o tigaie.Cand sunt gata prajite, tragem tigaia deoparte si cu o spumiera luam bucatile prajite.Le punem separat pe un servet de hartie.


2.Punem pastele la fiert intr-o oala cu apa si sare, le lasam cam 8 minute pana sunt patrunse, apoi le scoatem si le scurgem de apa.

3.Amestecam intr-un bol casul de oi framantat, cu branza telemea razuita, si jumatate din cantitatea de cascaval.Restul de cas il dam prin razatoarea mare si il punem deoparte pentru a-l presara la final.

4.Intr-o tava rezistenta la cuptor punem pe fund un strat de slaninuta si carnaciori, un strat din amestecul de branza, un strat de marar tocat fin, un strat de smantana si un strat de paste.Continuam tot asa pana se termina toate ingredientele.


5.Deasupra punem piper proaspat macinat, cascavalul ras,crestele de slaninuta prajita si dam tava la cuptor, la foc iute pana suprafata a prins o culoare rumena, aurie.

6.Servim cu marar deasupra si cu slaninuta prajita!


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Blidul cosașului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Teo 1

09.02.2015, 22:43

Imi place cum suna!

Angelica 1

11.02.2015, 14:57

Ma bucur ca va place!
Multumesc tuturor!

diaconta 1

11.02.2015, 15:24

Bine bine,te bucuri,da' de dat,ne dai????

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele

ieri la 19:21

Prăjitură arlechin cu căpșuni

ieri la 16:31

Negresa cu cafea si nuci

de laura_n 6

ieri la 16:26

RETETA RECOMANDATA
Paste cu smantana si marar