Boeuf Stroganoff

de elucubratiiculinare in Vita, 5 Noi 2012 | 1768 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g mușchi sau nucă de vită,
  • 1 ceapă mică,
  • 1 cățel de usturoi,
  • 150 g ciuperci,
  • 1 lingură ulei,
  • 1 lingură unt,
  • 1 linguriță amidon alimentar,
  • 200 ml supă de vită (legume) sau apă,
  • 2 linguri smântână grasă,
  • frunzulițe de busuioc,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • 100 g cușcuș,
  • 1 lingură unt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boeuf Stroganoff:

Pregătim cușcușul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când este gata se amestecă cu o lingură de unt și se condimentează cu sare și piper.


Carnea se spală și se taie în bucățele lungi de 5 cm și groase de 1 cm. Încingem uleiul într-o tigaie, adăugăm untul și prăjim carnea uniform la foc mare 2-3 minute. Se scoate și se păstrează la cald. Reducem focul, adăugăm ceapa tocată fideluță și o călim până devine aurie. Adăugăm ciupercile tăiate felii și usturoiul tocat mărunt și călim pentru 3-4 minute. Amestecăm amidonul cu supa și turnăm în tigaie amestecând ușor. Lăsăm la foc mic 2-3 minute sau până se îngroasă sosul. Adăugăm smântâna și condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat. Aducem carnea în tigaie și amestecăm ușor.


Servim fierbinte pe pat de cușcuș și ornăm cu frunzulițe de busuioc sau pătrunjel proaspăt tocat.


Poftă bună!


PS: Cușcuș-ul se poate înlocui cu paste scurte sau tăiței.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Stroganoff" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Sim0na 1

06.11.2012, 21:23

bun tare!!

andreea_angelo 1

12.11.2012, 13:10

felicitarile mele

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 10:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pulpă de vită cu legume la cuptor