Bombe de legume

de Roda in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2009 | 4854 vizualizari

 

Un aperitiv foarte interesant

 

INGREDIENTE

  •  200gr.ciuperci calite,
  •  200gr.amestec de legume calit(mazare, morcovi taiati cubulete, conopida si broccoli fiert in prealabil),
  • 100gr. margarina,
  • sucul de la 1/2 lamaie,
  • sare,
  • piper,
  •  1 manunchi de patrunjel verde tocat marunt,
  •  4dl. apa,
  •  2 dl. frisca pentru gatit,
  •  2 castraveciori acri,
  • 2 oua fierte,
  • 2 rosii mici,
  • 4-5 rondele de lamaie,
  • cateva masline,
  •  2 lingurite gelatina;
  •  Pentru sos:
  • 2dl. vin alb,
  •  2dl. smantana,
  • 1 lingurita mustar,
  • sare,
  •  piper,
  •  putin zahar;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bombe de legume:

1.Ciupercile calite se inabusa in unt impreuna cu legumele 2 minute, se adauga sucul de lamaie,sarea, piperul si patrunjelul tocat.Incorporam usor frisca pentru gatit si 1/2 din gelatina, inmuiata in 40 ml apa rece apoi diluata pe baie de abur..Cealalta 1/2 din gelatina se inmoaie in 50 ml apa rece, se mai adauga dupa 5 minute inca 100 ml apa, se dilueaza pe baie de abur si se repartizeaza in  boluri (doar jumatate din cantitate)..Pe fundul bolurilor , care trebuie sa fie rotunde, se aseaza felii de castravete si rondele de oua fierte, apoi compozitia de legume, din nou gelatina si asezam bolurile pe o tava ,pe care o introducem la frigider.

2.Inainte de servire, se rastoarna  continutul bolurilor pe farfurii, pe care le ornam cu felii de rosii, rondele de lamaie  si masline.Acompaniem preparatul cu un vin alb sec.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bombe de legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

nadina73

nadina73 1

19.09.2010, 01:27

adasev12

adasev12 1

28.09.2010, 11:44

eu abia acum am descoperit aceasta reteta...dar mi se pare atat de inedita incat am si ttrecut-o la favorite...nu stiu ce gust o avea, dar de facut am s-o fac negresit la prima masa cu musafiri...trebuie sa o incerc, ca altfel nu-s sanatoasa....
personal mi se pare fff de bun gust, as aca las 5

ryta

ryta 1

18.02.2014, 17:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!