Bomboane ciocolatoase

de gugugh in Prajituri, 24 Ian 2011 | 3235 vizualizari

 

bine v.am gasit dragelor, am revenit si eu dupa o absenta cam mare, asta din lipsa de timp, va prezint o reteta de bomboane ff bune , mai ales pt cei ce se "topesc" dupa ciocolata. M-am inspirat de la lauras blog careia ii multumuesc , dar am modificat reteta de baza , sper sa va placa si voua

 

INGREDIENTE

  • 400 ml. frisca lichida
  • 500 g. ciocolata simpla, rupta bucati (eu am folosit ciocolata cu lapte Primola 3 bucati si Ciocolata Primola amaruie 2 bucati)
  • 2 linguri coniac (eu am folosit whiscki-nu stiu daca am scris corect)
  • 2 linguri cafea, preparata tare (eu am folosit 1 plic de nes 3 in 1)
  • 2 linguri cacao (eu nu am folosit)
  • 25 g. migdale, taiate bucati si prajite(eu am folosit coaja de portocala si visine din visinata)
  • 400 g. ciocolata alba (eu am folosit doar 2 bucati primola alba pt ca doar am spritat bomboanele)
Portii: 35
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane ciocolatoase:

Pune frisca intr-un vas pe foc si pana sa fiarba, da-o deoparte. Intr-un castronel, pune 300 g. ciocolata cu lapte(adica 3 bucati) si toarna deasupra frisca fierbinte.


Amesteci pana se dizolva bine si imparti compozitia in 2 intr-una pune ness-ul si whiscki si in cealalata coaja de portocala si esenta de portocala(eu am facut un sirop din apa cu zahar si am fiert coaja de portocala ).


da compozitia la rece . eu am lasat de pe o zi pe alta.


apoi cu o lingurita formeaza bilute pe care le dam iar la rece deoarece se mai inmoaie cand le formam in palme.


topim apoi ciocolata amaruie si pe cea alba , separat bineinteles si glazuram bomboanele , in reteta de baza se scufunda bomboanele in ciocolata.


se da la rece pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

se pot folosi orice arome va sunt pe plac,

2

lucrati destul de repede atunci cand modelati pt ca se cam inmoaie dar nu va faceti griji ca ies o minunatie de bombonici

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane ciocolatoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

jolygina 1

24.01.2011, 23:38

la favorite cu ele

gugugh 1

25.01.2011, 07:39

multumesc luk pt versuri, multumesc tuturor pt cuvintele frumoase, merita sa incercati bombonelele sunt fine si delicioase....

elena1988 1

26.01.2011, 16:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu inima de cocos