Bomboane cu biscuiti si ricotta

de Andreea Caroline in Dulciuri, 10 Feb 2014 | 1456 vizualizari

 

Eu am facut cu jumatate din cantitatea initiala a ingredientelor pentru a testa de sunt bune sau nu :) ... Data viitoare fac portie dubla !!! Sunt absolut delicioase si atit de usor de facut...Incercati-le !!!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr ciocolata
  • 15 gr unt
  • 100 gr biscuiti
  • 50 gr branza ricotta
  • cacao
  • 1 lingura lapte
  • fulgi de nuca de cocos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane cu biscuiti si ricotta:

 Topim intr-o craticioara ciocolata impreuna cu untul.Dupa ce ciocolata s-a topit complet,inchidem focul.

 Biscuitii ii sfaramam fin ( puteti folosi robotul ) si ii adaugam la ciocolata calda.

 Amestecam bine pana la omogenizare.

 Adaugam ricotta,laptele si continuam sa amestecam.

 Bagam compozitia obtinuta in frigider pentru 20 minute.

 Dupa repaus formam bilute de marimea unei nuci.Jumatate le dam prin cacao iar cealalta jumatate prin fulgi de nuca de cocos ( cantitatile pot varia dupa preferinta fiecaruia).

 Le servim imediat sau le tinem la frigider pana in momentul servirii.

 Cu cat vor sta mai mult la frigider cu atit vor fi mai bune .

 

TIPS-URI

1

Folositi biscuiti tip Petit-Beurre .

2

Din aceste cantitati mie mi-au iesit 20 bucati bomboane .

3

Lingura de lapte se poate inlocui cu aceeasi cantitate de lichior de cafea sau orice alt lichior ( dupa preferinta) ,suc de fructe,cafea...

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane cu biscuiti si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Bomboane cu biscuiti si ricotta-0
Bomboane cu biscuiti si ricotta-1
Bomboane cu biscuiti si ricotta-2
Bomboane cu biscuiti si ricotta-3
Bomboane cu biscuiti si ricotta-4
Bomboane cu biscuiti si ricotta-5
Bomboane cu biscuiti si ricotta-6
Bomboane cu biscuiti si ricotta-7

COMENTARII (34)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

12.02.2014, 11:43

Valclaudia

Valclaudia 1

02.07.2015, 05:46

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

03.07.2015, 00:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!