Bomboane cu crema de cacao si crema de cafea si migdale

de ancutsa in Dulciuri, 3 Ian 2017 | 322 vizualizari

 

Imi place tare mult sa pregatesc bomboane in casa, pentru ca pot experimenta diverse arome si pot controla mai bine cantitatea de zahar. Pentru Revelion, am pregatit cateva bomboane cu ciocolata neagra, unele cu crema de unt si gust intens de cacao, altele cu crema de unt, cafea si migdale.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 15 bomboane:
  • aprox 50 g ciocolata neagra
  • aprox 50 g ciocolata cu lapte
  • lapte
  • 50 si 50 g unt 82% grasime
  • esenta de migdale
  • cacao neagra
  • un varf lingurita cafea macinata
  • zahar vanilat Bourbon
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane cu crema de cacao si crema de cafea si migdale:


In functie de cate bomboane doriti sa pregatiti, folositi cantitatile dorite de ciocolata. Eu am facut doar cateva bomboane, asa ca am folosit cantitati mai mici de ciocolata si de crema.


Pentru crema: eu am pregatit in doua cani crema pentru bomboane. Intr-o cana, am amestecat putin unt (cam 50 g) cu o lingurita de cacao neagra si una de zahar vanilat Bourbon, insa adaugati mai mult sau mai putin, dupa cat doriti de dulce crema. Gustati si testati.


Pentru cealalta crema, am adaugat in alta cana aprox. 50 g unt peste zaharul stropit inainte cu esenta de migdale. Folositi doar cateva picaturi, pentru ca gustul ei este destul de intens. Am adaugat si un varf de cutit de cacao si un varf de lingurita de cafea si am amestecat bine.


Se incalzeste putin lapte (cam o lingurita de lapte la 50 g ciocolata) in vasul de chocolate fondue (sau intr-un ibric, dar aveti grija sa nu fiarba), se adauga ciocolata rupta in bucati cat mai mici. Folositi ce ciocolata neagra doriti. Eu am deja preferata mea, pe care o folosesc de mult timp, ciocolata de cofetarie Les Pâtissiers Dessert 52% Cacao, se gaseste sub forma de tableta de 200 g din care folosesc la torturi si glazuri, dar o puteti consuma si ca atare intrucat e foarte gustoasa si intensa.


Se procedeaza la fel si cu ciocolata cu lapte.


Se amesteca bine ciocolata, pana se topeste, se toarna in forma pentru bomboane un strat subtire de ciocolata. Se intinde cu grija si pe peretii formei fiecarei bomboane. Se da la frigider cam un sfert de ora.


Dupa aceea, se umple cu crema, se da din nou la frigider pentru 15 minute, apoi se acopera cu al doilea strat de ciocolata (care va constitui baza bomboanei). Se da si se pastreaza la frigider.


Pofta Buna!


Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:


http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/bomboane-cu-crema-de-cacao-si-crema-de.html



 

TIPS-URI

1

Aveti grija ca untul sa fie la temperatura camerei si sa aiba un continut ridicat de grasime.

2

De asemenea, in loc de zahar, am folosit doar zahar vanilat Bourbon, pentru ca este mai fin, dar si pentru ca vanilia face mereu casa buna cu ciocolata si o pune in valoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane cu crema de cacao si crema de cafea si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

ancutsa 1

04.01.2017, 19:37

Claudia, Rocsi, Kytz, va servesc, cum sa nu! O seara frumoasa!

dantes 1

07.01.2017, 12:12

Bune!

ancutsa 1

07.01.2017, 13:02

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort Ganache