Cozonaci cu nuca si cacao

de nadiuta123 in Dulciuri, 8 Feb 2012 | 4965 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina,
  • 5 galbenusuri,
  • 1/2 lapte,
  • 250 gr zahar,
  • 1 pachet unt(200gr)
  • 2 plicuri drojdie,
  • 1 ling rasa de sare,
  • coaja de la o lamaie si de la o portocala,
  • 2 esente de rom,
  • 5 zahar vanilat.
  • Umplutura:
  • 250 de gr de nuca ,
  • 1 plic cacao,
  • 1/2 cana de zahar,
  • 1 esenta de rom,
  • o punga de stafide,
  • 3 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci cu nuca si cacao:

Intr-o craticioara se incalzeste laptele la foc mic si se adauga zaharul, zaharul vanilat si se lasa sa se topeasca zaharul.

Intr-un castron se pun 3 linguri de faina, drojdia si o lingura de lapte cald si se amesteca sa se faca o pasta. Se presara putina faina si se lasa la crescut 15-20 de minute.Toata faina se pune intr-un lighean cu un pic de sare si se adauga esentele, cojile de lamaie si de portocala, zaharul vanilat si se amesteca bine. In mijlocul fainii se face o gaura si se pun galbenusurile, laptele, maiaua crescuta si apoi se amesteca. Dupa ce s-au amestecat toate se ia cate un pic din untul topit si se framanta bine timp de 30 minute. Dupa ce s-a framantat se lasa la crescut o ora si jumatate la loc cald.

Cand s-a dospit bine bine aluatul se imparte in 4 parti egale si se intind pentru a adauga umplutura .Se ruleaza si se pun in tavi unse si tapetate cu faina si se mai lasa la crescut. Se coc la un foc potrivit, apoi cand sunt gata copti se pudreaza cu zahar pudra si se servesc . Spor la treaba si pofta buna ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mena29 1

09.02.2012, 18:27

buni bunuti

MIUTA 1

10.02.2012, 11:24

Wauuuuu,vreau si eu

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rotite cu nuca si marmelada