Briose cu portocale si merisoare

de Deny22 in Dulciuri, 10 Noi 2015 | 665 vizualizari

 

Este o reteta care iese garantat, indiferent cu ce arome alegeti sa le combinati.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 3 sferturi cana zahar
  • jumatate cana ulei
  • 3 sferturi cana lapte rece
  • 1 cana si jumatate faina
  • 1 plic praf copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja portocala rasa
  • merisoare, stafide sau nuci
  • esenta vanilie
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu portocale si merisoare:

Se amesteca cu mixerul ouale si zaharul pana cand isi dubleaza volumul.


Se adauga treptat celelalte ingrediente, rand pe rand, amestecandu-se in continuare cu mixerul.


Se pune toarna in tava speciala de copt si se lasa la copt aprox 30 minute.


Eu am ales sa le decorez pe acestea (insa le puteti lasa si simple ) asa ca am topit ciocolata si am presarat cocos, bombonele si fulgi de migdale.

 

TIPS-URI

1

Cana de masurat va fi unica folosita pentru masurarea tuturor ingredientelor.

2

Numarul portiilor poate fi marit sau micsorat in functie de cana folosita.

3

Se poate folosi si cocos in compozitie, schimband aroma de portocala cu cea de cafea sau coniac, dupa preferinte

4

Usa cuptorului nu trebuie deschisa sub nicio forma (altfel briosele se vor lasa si nu mai cresc). Poate fi verificat daca sunt coapte abia spre sfarsit cand deja au crapat putin deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocale si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

11.11.2015, 13:19

Aletta 1

11.12.2015, 21:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri “trufe”