Bomboane cu nuca cocos trase in ciocolata

de laura_n in Prajituri, 26 Mai 2012 | 2187 vizualizari

 

Cui nu ii place ciocolata? Si daca mai e combinata si cu nuca de cocos, cu atat mai bine. Va invit sa gustati o bomboana dulce si delicioasa! Aaaa, si usor de facut!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte cocos (sau smantana lichida)
  • 300 gr nuca cocos
  • 100 gr zahar
  • 1lg esenta vanilie
  • 400 gr ciocolata neagra (sau cu lapte sau cu ce doreste fiecare)
  • 100 ml smantana lichida (se va amesteca la topit cu ciocolata)
  • 500 gr rabdare :))
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane cu nuca cocos trase in ciocolata:

Se pune pe foc, intr-un vas, laptele de cocos cu zaharul. Se amesteca si se tine pe foc pana se topeste zaharul, apoi se ia de pe foc, se adauga nuca de cocos, esenta de vanilie. Se amesteca pana se obtine o compozitie destul de groasa (daca este nevoie, puteti adauga in plus nuca de cocos). Aceasta compozitie se intinde intr-o forma termorezistenta sau o tava mai mica, se niveleaza, se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi.


Se topeste ciocolata cu smantana lichida si se lasa foarte putin la racit.


Din compozitia de cocos scoasadela frigider, se formeaza cubulete cu un cutit sau se pot forma bile de cocos, evident manual. Aceste cuburi sau bile de cocos se tragin ciocolata topita, dupa care se scot si le lasa la "uscat". Dupa ce s-a intarit ciocolata de pe ele, se pot orna dupa bunul plac.


Sa va repet cat de bune sunt????


 

TIPS-URI

1

Sa aveti rabdare sa le vedeti gata si sa le savurati pe indelete :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane cu nuca cocos trase in ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Ina 1

28.05.2012, 19:57

pap tot

laura_n 1

28.05.2012, 21:33

va astept cu drag !

Angelina_Elena 1

06.06.2012, 17:11

ce delicioase trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello