Desert prajitura fulgi de nea

de Lavinia in Prajituri, 20 Ian 2013 | 38366 vizualizari

 

Niste mini prajiturele minunate, cu blat pufos si crema fina de unt si vanilie,imbracate in nuca de cocos si ciocolata....

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 130 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • 180 g unt
  • 1 fiola esenta de vanilie

Glazura/Decor:

  • fulgi de cocos
  • 150 g ciocolata
  • 70 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura fulgi de nea:

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua, cernute in prealabil. Tapetam o tava 35x25 cm cu folie/hartie de copt si coacem blatul timp de 30 de minute. Facem testul scobitorii.


Crema: Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si laptele si punem crema pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.


Mixam untul spuma si adaugam treptat din crema racita iar la final adaugam esenta de vanilie.


Blatul racit complet il taiem in patratele mici ( de 3 cm).


Fiecare patratel il taiem in 2 pe orizontal, il umplem cu un strat fin de crema si ungem si marginile cu crema. Dam fiecare patratel prin nuca de cocos si il decoram cu glazura de ciocolata.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura fulgi de nea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Lavinia 1

24.11.2013, 09:22

Multumesc

Gergiana S 1

20.01.2014, 14:05

Cat sunt de frumosi! si cred ca si mai gustosi.la favorite, trebuie incercati.Neaparat!!!

tanyapatap 1

20.01.2014, 15:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Betivul