Desert prajitura fulgi de nea

de Lavinia in Prajituri, 20 Ian 2013 | 39920 vizualizari

 

Niste mini prajiturele minunate, cu blat pufos si crema fina de unt si vanilie,imbracate in nuca de cocos si ciocolata....

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 130 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • 180 g unt
  • 1 fiola esenta de vanilie

Glazura/Decor:

  • fulgi de cocos
  • 150 g ciocolata
  • 70 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura fulgi de nea:

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua, cernute in prealabil. Tapetam o tava 35x25 cm cu folie/hartie de copt si coacem blatul timp de 30 de minute. Facem testul scobitorii.


Crema: Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si laptele si punem crema pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.


Mixam untul spuma si adaugam treptat din crema racita iar la final adaugam esenta de vanilie.


Blatul racit complet il taiem in patratele mici ( de 3 cm).


Fiecare patratel il taiem in 2 pe orizontal, il umplem cu un strat fin de crema si ungem si marginile cu crema. Dam fiecare patratel prin nuca de cocos si il decoram cu glazura de ciocolata.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura fulgi de nea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Lavinia 1

24.11.2013, 09:22

Multumesc

Gergiana S 1

20.01.2014, 14:05

Cat sunt de frumosi! si cred ca si mai gustosi.la favorite, trebuie incercati.Neaparat!!!

tanyapatap 1

20.01.2014, 15:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci caramelizate, crema de vanilie si lamaie