Musuroi de cartita cu capsune

de _Alina_ in Prajituri, 17 Sep 2013 | 3691 vizualizari

 

Dragilor am revenit la "butoane"! Si nu era sa vin cu mana goala, asa ca v-am adus o versiune racoritoare si delicioasa a acestei prajiturici celebre.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua mari (xxl)
  • 12 lg cu varf zahar tos
  • 6 lg cu varf faina
  • 50 g cacao
  • 2 lg ulei
  • 1 praf de sare
  • optional 1 lgt rasa praf de copt

Crema

  • 280 g capsune congelate
  • 2 lg cu varf zahar tos
  • 280 g marshmallows
  • 3 lgt smantana fina cremoasa
  • 380 g smantana pentru frisca
  • 2 lgt zahar

Sirop

  • 1 lgt sirop concentrat de capsune
  • 80 ml apa plata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita cu capsune:

Blat


1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.


2. Separam albusurile de galbenusuri.


3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare.


4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le cernem in galbenusuri si mixam pana la incorporare.


5. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma. Adaugam 6 linguri de zahar si mixam pana la topirea acestuia.


6. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de albusuri si amestecam cu o spatula, apoi rasturnam totul in albusurile spuma si amestecam usor cu o spatula. Cernem faina in compozitie si o incorporam cu ajutorul spatulei sau cu a unei linguri de lemn.


7. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-45 min. Faceti testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, scoatem blatul la racit pe un gratar.


Crema


1. Capsunele impreuna cu zaharul le punem intr-o cratita non-aderenta. Lasam pe foc potrivit pana cand se inmoaie (la mine a durat aproximativ 10 min, dar voi tineti cont de tipul vasului folosit), iar siropul rezultat se ingroasa.


2. Oprim focul si adaugam cele 280 g marshmallow, lasam 1 minut asa dupa care amestecam si insistam pe fiecare marsmallow pana cand se topeste. Dam compozitia la racit (ca sa grabesc procesul pun vasul in apa rece) cel putin 30 min in frigider, apoi o mixam.


3. Mixam frisca lichida cu 2 lgt zahar pana cand devine spumoasa, apoi o amestecam cu crema de capsune.


Asamblare


1. Taiem blatul astfel incat sa-i lasam marginle intregi apoi rupem usor bucatele din mijlocul acestuia (scobiti cu o lingura daca vreti firimituri mai fine) avand grija insa sa ii lasam o baza de 3-4 cm.


2. Insiropam putin baza, punem crema, iar deasupra acesteia firimiturile obtinute la pasul anterior (le apasati un picut ca sa se infinga in crema). Dupa ce am pus firimiturile le insiropam putin.


3. Introducem prajitura in frigider pentru cel putin o ora.


S-aveti pofta!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita cu capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

17.09.2013, 15:42

Delicios musuroiul mai ales ca este pregatit in casa

Cris2711 1

17.09.2013, 19:17

am salvat reteta,super arata

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 09:29

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita