Bomboane de ciocolata cu crema de biscuiti si visine

de laughylau in Dulciuri, 6 Noi 2011 | 6877 vizualizari

 

Un desert sofisticat, cu 3 feluri de ciocolata, pentru adulti responsabili (are putin alcool in compozitie) . Se pot servi alaturi de visinata.

Avem nevoie de forme de silicon pentru reusita retetei.

 

INGREDIENTE

  • 50 g ciocolata alba
  • 150 g ciocolata cu lapte(simpla)
  • 50 g ciocolata neagra
  • 150 g biscuiti petit beurre
  • 50 g unt moale
  • esenta rom
  • 50 ml visinata
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • visine din visinata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de ciocolata cu crema de biscuiti si visine:

Toate cele 3 feluri de ciocolata se pun in vase diferite pe bain-marie si se pastreaza topite.

Se face un model din ciocolata alba pe forma de silicon, inainte de a pune ciocolata cu lapte, dupa care se lasa 10 minute in frigider, sa se intareasca.


Apoi, fundul formei de silicon si peretii ei se ung cu ciocolata cu lapte astfel incat sa nu ramane portiuni neacoperite. Se pune in frigider 15 minute pana se face umplutura.

Pentru umplutura se sfarma biscuitii, se amesteca cu esenta de rom, zaharul vanilat si untul moale.

In fiecare forma se aseaza una( sau mai multe) visine fara samburi din visinata. In locul samburelui se pune un cubulet de ciocolata alba.

Se pune umplutura si se acopera cu ciocolata neagra( topita)

Aceste bombonele se lasa la frigider o ora, sa fie perfect racite pentru a fi scoase din forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de ciocolata cu crema de biscuiti si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mirela0911 1

06.11.2011, 18:13

ce buna cred ca e

laughylau 1

06.11.2011, 18:57

Am mai pus doua poze, una este o alta tura de ''bomboane'', pe care le-am facut in forme de inimioare.

Cealalta inimioara este un rest de amestec de biscuiti pe care i-am folosit si putina ciocolata alba ramasa.

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 21:01

delicioaseee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
RAFAELLO