Bomboane de ciocolata cu crema de biscuiti si visine

de laughylau in Dulciuri, 6 Noi 2011 | 3748 vizualizari

 

Un desert sofisticat, cu 3 feluri de ciocolata, pentru adulti responsabili (are putin alcool in compozitie) . Se pot servi alaturi de visinata.

Avem nevoie de forme de silicon pentru reusita retetei.

 

INGREDIENTE

  • 50 g ciocolata alba
  • 150 g ciocolata cu lapte(simpla)
  • 50 g ciocolata neagra
  • 150 g biscuiti petit beurre
  • 50 g unt moale
  • esenta rom
  • 50 ml visinata
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • visine din visinata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de ciocolata cu crema de biscuiti si visine:

Toate cele 3 feluri de ciocolata se pun in vase diferite pe bain-marie si se pastreaza topite.

Se face un model din ciocolata alba pe forma de silicon, inainte de a pune ciocolata cu lapte, dupa care se lasa 10 minute in frigider, sa se intareasca.


Apoi, fundul formei de silicon si peretii ei se ung cu ciocolata cu lapte astfel incat sa nu ramane portiuni neacoperite. Se pune in frigider 15 minute pana se face umplutura.

Pentru umplutura se sfarma biscuitii, se amesteca cu esenta de rom, zaharul vanilat si untul moale.

In fiecare forma se aseaza una( sau mai multe) visine fara samburi din visinata. In locul samburelui se pune un cubulet de ciocolata alba.

Se pune umplutura si se acopera cu ciocolata neagra( topita)

Aceste bombonele se lasa la frigider o ora, sa fie perfect racite pentru a fi scoase din forma.

 

RETETA IN IMAGINI

Bomboane de ciocolata cu crema de biscuiti si visine-0
Bomboane de ciocolata cu crema de biscuiti si visine-1
Bomboane de ciocolata cu crema de biscuiti si visine-2

COMENTARII (9)

mirela0911

mirela0911 1

06.11.2011, 18:13

ce buna cred ca e

laughylau

laughylau 1

06.11.2011, 18:57

Am mai pus doua poze, una este o alta tura de ''bomboane'', pe care le-am facut in forme de inimioare.

Cealalta inimioara este un rest de amestec de biscuiti pe care i-am folosit si putina ciocolata alba ramasa.

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 21:01

delicioaseee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!