Cornuri fragede cu mere (de post)

de Rocsi in Dulciuri, 27 Noi 2013 | 7333 vizualizari

 

Acum putin timp am vazut niste cornulete la minunata Alice si sincer salivam vazand doar pozele deoarece se vedea cat sunt de fragede. Intr-o zi mi-a adus mama cateva mere care se cam stricau si am zis sa fac ceva dulce de post. Gandul mi-a zburat repeda la reteta lui Alice si am incercat-o. Au iesit divineeee, efectiv se topesc in gura. Am mai dat reteta inca la o prietena si ea a zis ca le-a pregatit de vreo 3 ori deja. E clar ca este o reteta foarte reusita ce merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 ml apa minerala
  • 250 ml ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • coaja rasa de portocala
  • 1 praf de sare
  • 800-900 gr faina
  • Pentru uns foile:
  • 120 ml ulei
  • 5-6 linguri faina
  • Pentru umplutura:
  • 1.2 kg mere
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 2-3 linguri ulei
  • zahar pudra

Portii: 26
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri fragede cu mere (de post):

Mai intai pregatim umplutura:


Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem uleiul, merele stoarse de suc (iar sucul il bem noi ca doar este sanatos), zaharul si zaharul vanilat. Le punem pe foc si le lasam pana scad bine, iar spre final adaugam scortisoara mai lasam 1 minut pe foc si tragem umplutura deoparte lasand-o sa se raceasca.


Aluatul:


Drojdia o amestecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem apa minerala, uleiul, coaja rasa de portocala si un praf de sare. Le amestecam putin, apoi turnam putina faina si drojdia.


Incepem sa incorporam faina, treptat, pana aluatul este bine incorporat si elastic (mie mi-au intrat fix 900 de gr). Vom obtine o bila pe care o impartim in 3 parti.


Pentru uns foile:


Intr-un ibric amestecam uleiul cu faina, le punem pe foc si amestecam pana obtinem o pasta. Intindem prima bucata de aluat intr-o foaie subtire o ungem cu pasta obtinuta (pasta o impartim tot in 3 parti egale) apoi o rulam. La fel procedam si cu celelalte. Le invelim in folie alimentara si le dam 1 ora la frigider.


Dupa ce a trecut acest timp, scoatem prima foaie si o taiem in bucati cam de 3 cm. Framantam in mana fiecare bucata, le intindem pe rand in foi subtirele, punem 1 lingura plina de umplutura, o intindem, rulam apoi le dam forma de cornuri. Procedam astfel cu toate cele 3 rulouri de aluat.


Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam cornurile dar cu distanta intre ele. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana devin putin aurii.


Din aceasta compozitie mi-au iesit 2 tavi mari de cornuri, 26 de bucati. Le lasam sa se raceasca, apoi le pudram cu zahar si le acoperim cu folie alimentara. Se pastreaza fragede si o saptamana.


Pofta buna.


Alice fata draga multumesc mult pentru reteta. Am facut acest aluat deja de doua ori si este preferatul meu.

 

TIPS-URI

1

puteti taia aluatul in bucati mai mici, mai mari in functie de cat de mari faceti cornurile

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri fragede cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Rocsi 1

28.11.2013, 11:47

Multumesc mult Criss

Bon_Jovi 1

02.04.2014, 16:43

Le-am facut si eu. Nu am cuvinte sa spun cat de bune au fost. Multumesc pt reteta minunata.

Rocsi 1

02.04.2014, 18:59

Bon Jovi ma bucur nespus ca le-ai pregatit dar mai ales ca ti-au placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu mar – de post