Bomboane Raffaello

de anomisana in Dulciuri, 10 Ian 2012 | 3032 vizualizari

 

Am făcut pentru Crăciun bomboane Rafaello şi au avut aşa succes, încât de Revelion am reeditat. Ştiu că pe aici sunt multe variante, iar acum va fi una în plus.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr lapte praf
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahăr
  • 200 gr nucă de cocos
  • 100 gr migdale întregi
  • 1 foaie de napolitană
  • zahăr vanilat

     

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Raffaello:

Se topeşte untul în cuptorul cu microunde şi se lasă puţin să se răcească. Între timp, se amestecă laptele praf cu zahărul şi 100 gr nucă de cocos, se adăugă zahărul vanilat, untul topit dar rece, iar la sfârşit foaia de napoltană sfărâmată. Se frământă bine aluatul şi se pune în folie alimentară în formă de baton, apoi se pune în frigider să se întărească compoziţia. Când s-a întărit bine, se scoate din frigider şi se taie feliuţe din care se modelează biluţe, în interiorul cărora se pune câte o migdală. Apoi se dă prin nucă de cocos şi se pune în hârtii de bomboane. Se păstrează la frigider mai multe zile.

 

TIPS-URI

1

prima dată m-am chinuit să fac biluţe, nu prea au ieşit egale, apoi mi-a venit ideea cu folia 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

10.01.2012, 20:26

bomboanele astea mereu au succes!!!

mena29 1

10.01.2012, 21:59

anomisana 1

10.01.2012, 23:32

Se fac uşor şi sunt printre cele mai bune bomboane. Nu ştiu de ce nu le-am mai făcut demult. Ina, faci un drum la Braşov? Îţi fac eu câteva. Mulţumesc tuturor pentru aprecieri.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Video reteta: Banane prajite