Bombonele cu cacao

de aziz in Dulciuri, 4 Noi 2010 | 3056 vizualizari

 

stiu ca se numesc intr-un fel nu stiu exact,reteta o am de la o doamna evreica nascuta in Romania la Bacau ,venita in Israel acum 50 de ani si care vb romaneste si corect pina acum

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ciocolata neagra rasa
  • 3/4pahar smintina pentru frisca
  • 70 gr unt
  • coaja rasa de la o portocala(sau 2 linguri lapte de  cocos sau alune macinate tot 2 linguri)
  • cacao pentru inbracat bombonelele (sau cocos sau alune macinate)
  • se mai pune si 2 linguri coniac sau un lichior pe care il preferati
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bombonele cu cacao:

se topeste untul la microunde,se adauga ciocolata obtinem un sirop ;incalzim smintina pentru frisca pe aragaz dar nu o fierbem adaugam peste untul cu ciocolata amestecam bine se i-a de pe foc se pune coaja rasa de portocala sau lapte de cocos sau alune macinate si desigur lichiorul sau coniacul.compozitia nu este foarte legata asa ca o vom da la frigider cam 2 -3 ore .dupa care formam bilute cu mina sau cu o cupa pentru inchetata de marime mica,medie l-e rostogolim apoi prin cacao (daca gasiti o cacao olandeza este foarte fina si aromata)sau prin fulgi de cocos sau alune macinate sau chiar prin viermisori de ciocolata alba.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bombonele cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Bombonele cu cacao-0
Bombonele cu cacao-1

COMENTARII (19)

Corinuta

Corinuta 1

05.11.2010, 23:30

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

07.11.2010, 08:52

aziz multumesc mult

marcela1979

marcela1979 1

07.11.2010, 10:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!