Borș de lobodă a la bunica

de elucubratiiculinare in Ciorbe, 28 Mai 2013 | 2985 vizualizari

 

Am denumit-o așa pentru că majoritatea ingredientelor provin de la bunica, loboda culeasă din curtea bunicii, omleta făcută din ouă de la găinile nestresate ale bunicii, borșul de unde altundeva? - ar cam trebui să învăț eu și cum se face borșul :), iar mărarul, pătrunjelul și leușteanul din spatele casei unde crește și se înmulțește an de an în voia lui ;)

 

INGREDIENTE

  • o ceapă uscată,
  • 3 fire de ceapă verde,
  • un castron mare de lobodă roșie
  • 1/2 legătură mărar verde
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 1 legătură leuștean verde
  • 1 litru borș
  • 2-3 linguri orez
  • 1/2 linguriță sare
  • ouă pentru omletă.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borș de lobodă a la bunica:

Se curăță loboda de codițe și se spală bine în mai multe ape. Curățăm ceapa uscată și cea verde, apoi se toacă mărunt. Se pune ceapa într-o oală, se adaugă 1,5 litri apă și se pune la fiert. Se poate adăuga puțin ulei după preferință - eu am omis intenționat ingredientul acesta. După 5 minute de fiert, adăugăm loboda tăiată fâșii și orezul spălat în 2-3 ape. Lasăm să fiarbă la foc mic pentru alte 10 minute.


Între timp fierbem borșul separat, spălam și tocăm mărarul, pătrunjelul și leușteanul. Adăugăm borșul în oală și mai lăsăm să dea câteva clocote. Adăugăm verdeața tocată- păstrând puțin leuștean să mai adăugăm în farfurie la servire. Condimentăm cu sare și stingem focul. Pentru servire, preparăm o omletă cu mărar și ceapă verde.


Poftă bună!


PS: Ardeiul a fost foarte iute și este opțional la servirea borșului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Borș de lobodă a la bunica" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Ade200 1

29.05.2013, 22:25

Îmi place mult, indiferent de reţetă!

Nicolae 1

01.06.2013, 21:42

sanatate curata e natural...

Krystyan Trendy 1

03.12.2013, 14:07

foarte gustos borsul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana