Bors de loboda, reteta simpla si autentica de la bunica

de elucubratiiculinare in Ciorbe, 28 Mai 2013 | 8492 vizualizari

 

Bors de loboda, reteta simpla si autentica de la bunica
Am denumit-o așa pentru că majoritatea ingredientelor provin de la bunica, loboda culeasă din curtea bunicii, omleta făcută din ouă de la găinile nestresate ale bunicii, borșul de unde altundeva? - ar cam trebui să învăț eu și cum se face borșul :), iar mărarul, pătrunjelul și leușteanul din spatele casei unde crește și se înmulțește an de an în voia lui ;)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Bors de loboda, reteta simpla si autentica de la bunica

  • o ceapă uscată,
  • 3 fire de ceapă verde,
  • un castron mare de lobodă roșie
  • 1/2 legătură mărar verde
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 1 legătură leuștean verde
  • 1 litru borș
  • 2-3 linguri orez
  • 1/2 linguriță sare
  • ouă pentru omletă.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de loboda, reteta simpla si autentica de la bunica:

Cum se prepara Bors de loboda, reteta simpla si autentica de la bunica:

Se curăță loboda de codițe și se spală bine în mai multe ape. Curățăm ceapa uscată și cea verde, apoi se toacă mărunt. Se pune ceapa într-o oală, se adaugă 1,5 litri apă și se pune la fiert. Se poate adăuga puțin ulei după preferință - eu am omis intenționat ingredientul acesta. După 5 minute de fiert, adăugăm loboda tăiată fâșii și orezul spălat în 2-3 ape. Lasăm să fiarbă la foc mic pentru alte 10 minute.

Între timp fierbem borșul separat, spălam și tocăm mărarul, pătrunjelul și leușteanul. Adăugăm borșul în oală și mai lăsăm să dea câteva clocote. Adăugăm verdeața tocată- păstrând puțin leuștean să mai adăugăm în farfurie la servire. Condimentăm cu sare și stingem focul. Pentru servire, preparăm o omletă cu mărar și ceapă verde.

Poftă bună!  

PS: Ardeiul a fost foarte iute și este opțional la servirea borșului.

Abia am terminat de mancat aceasta ciorba, dar maine daca m-ai intreba cu ce ciorba sa ma servesti la masa, ti-as cere tot Ciorba de loboda sau as diversifica cu Ciorba de loboda cu oua intregi, dar si cu putina carne :)

Va recomandam sa incercati si reteta de Tarta cu verdeturi de primavara

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda, reteta simpla si autentica de la bunica" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

Ade200 1

29.05.2013, 22:25

Îmi place mult, indiferent de reţetă!

Nicolae 1

01.06.2013, 21:42

sanatate curata e natural...

Krystyan Trendy 1

03.12.2013, 14:07

foarte gustos borsul

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba olteneasca de loboda