Ciorba de cartofi cu afumatura

de lucy2002 in Ciorbe, 22 Oct 2019 | 5385 vizualizari

 

Acum ca a venit toamna si vremea s-a mai racorit, ciorbele incep sa aiba mare cautare, asa ca m-am hotarat sa fac o ciorba cu afumatura ca nu mancasem de foarte multa vreme.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • o bucata de telina
  • 2 ardei capia
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa mare
  • 4 rosii potrivite
  • 700 gr costita afumata
  • 2-3 linguri ulei
  • cimbru
  • leustean
  • sare
  • piper
  • 350 ml bors de putina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu afumatura:

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.

Ceapa, ardeii, morcovul, telina si pastarnacul se curata si se taie marunt.

Rosiile spalate se decojesc si se taie bucatele mici.

Intr-o oala punem uleiul si lasam un pic sa se incinga la foc potrivit, adaugam ceapa, ardeii, morcovul, telina, pastarnacul si amestecam bine, potrivim de gust cu sare lasam 5 minute. Adaugam cartofii si costita afumata, amestecam inca 2 minte dupa care adaugam 5 litri de apa calda spre ferbine potrivim de gust cu sare si piper si lasam pe foc pana sunt toate facute. Adaugam rosiile tocate si borsul de putina dupa ce i-am dat un clocot si mai lasam 5 minte dupa care oprim focul si adaugam cimbru si leusteanul.

Se poate servi cu smantana si ardei iute sau cum va place voua.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

26.10.2019, 19:14

Imi place si mie ciorbita asta, in special in sezonul rece!

lucy2002 1

26.10.2019, 20:37

Da, Rocsi e foarte bună și noua ne place tare mult! Mulțumesc!

oanapl 1

26.10.2019, 21:27

Delicioasa! Si noua ne plac foarte mult ciorbele cu afumatura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta